Red Velvet cupcakes met een bite

redvelvetcupcakeWat hebben vampiers en foodies met elkaar gemeen? Beiden zijn dol op de dieprode kleur van red velvet – een nieuwe smaaksensatie die je niet ontgaan kan zijn. Als je ze eerder hebt geproefd dan weet je het – red velvet cupcakes laten je bloed sneller stromen. Ken je het nog niet, dan wordt het de hoogste tijd dat je aan de slag gaat met deze bovennatuurlijk  lekkere lekkernij.

Op vampiergebied is het Gemma Arterton die nu het bloed laat kolken in het drama Byzantium.  Samen met Eleanor (Saoirse Ronan – Hanna, The Host) zoekt Clara (Gemma Arterton – Prince of Persia: The Sands of Time, Hansel & Gretel: Witch Hunters) haar toevlucht in een verlaten badplaats. Daar ontmoeten ze Noel die hen onderdak biedt in zijn verpauperde hotel ‘Byzantium’. Clara verandert het hotel al snel in een bordeel terwijl Eleanor vriendschap sluit met een jongen van school, Frank. De twee tieners lijken voor elkaar bestemd en Eleanor besluit met Frank haar grote geheim te delen; haar moeder en zij zijn ruim 200 jaar oud en overleven op mensenbloed. In het kleine rustige dorpje vallen er doden en het verleden waarvoor de twee vrouwen zo lang op de vlucht waren lijkt hen in te halen. Dit heeft verbazingwekkende gevolgen.

Benieuwd geworden naar deze film die wordt omschreven als Twilight voor volwassenen? Wij verbinden alvast de bloedrode vampiers wereld met de onze door je een heerlijk recept te geven waar je van zult watertanden!  Want vampiers hebben dan misschien onsterfelijkheid, maar wij hebben Red Velvet cupcakes naar recept van Nigella Lawson. Waarschuwing: zeer hoog verslavingsgevaar!

Ingredienten voor 24 cupcakes

250 gram patentbloem

2 eetlepels cacaopoeder, gezeefd

2 theelepels bakpoeder

½ theelepel zuiveringszout (verkrijgbaar bij de drogist)

100 gram zachte ongezouten boter

200 gram suiker

1 grote eetlepel/15 ml bloedrode voedingskleurstof

2 theelepels vanille extract

2 eieren

175 ml karnemelk

1 theelepel (appelcider) azijn

Ingredienten voor de cream cheese frosting

500 gram suikerbakkerspoeder of poedersuiker

125 gram cream cheese (Mon Chou, ricotta)

125 gram zachte ongezouten boter

1 theelepel appelcider azijn of citroensap

Rode sprinkles ter decoratie (voor de bite!)

Benodigde materialen

2 muffin-/cupcakeblikken voor 12 stuks

24 cupcake cases

Mixer

Spatel

Mengkommen

Maatlepels

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en leg de cupcake cases in de bakblikken. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en het zuiveringszout in een mengkom.
  • Mix in een andere mengkom de boter en suiker samen tot een zacht mengsel. Als de boter en suiker goed zijn gemixt, voeg je de rode kleurstof en het vanille extract toe.
  • Voeg tijdens het mixen van dit roodgekleurde beslag één eetlepel van het ‘droge’ mengsel (bloem, cacao, bakpoeder en zuiveringszout) uit de andere mengkom toe. Direct daarna voeg je een ei toe, gevolgd door nog wat van het droge mengsel, het tweede ei en tot slot de rest van het droge mengsel.
  • Als laatste voeg je de karnemelk en appelcider azijn toe aan het gekleurde deeg. Wanneer dit allemaal goed is gemengd, vul je de cupcake cases voor twee derde met het rode deeg.
  • Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd de cupcakes goed in de gaten. Controleer of de cupcakes gaar zijn door tegen het einde van de baktijd een cocktailprikker in de cupcakes te prikken; wanneer deze er droog uitkomt zijn ze gaar.
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze goed afkoelen. Zorg dat de cupcakes volledig zijn afgekoeld voordat je de frosting erop spuit, in verband met smelten!
  • Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je aan de slag met de frosting. Doe de poedersuiker of het suikerbakkerspoeder in de mixer en mix deze goed door. Op deze manier zijn alle klontjes weg en ben je verzekerd van een satijnzachte frosting.
  • Voeg de cream cheese en boter toe en mix het geheel goed samen. Als het mengsel goed gekneed is, voeg je de appelcider azijn of citroensap toe. Je zult zien dat het mengsel direct gladder en glanzender wordt!
  • De frosting is nu klaar om op de cupcakes te gebruiken. Je kunt hiervoor een spuitzak met spuitmondje gebruiken voor een authentieke ‘swirl’ of rozet, maar je kunt ook met een paletmes de frosting opbrengen. Wanneer je kiest voor de swirl of rozet spuit je met behulp van een spuitzak een mooie toef op elke cupcake. Wil je liever met het paletmes de frosting aanbrengen, neem dan wat frosting ter grootte van een walnoot op je paletmes en plaats deze bovenop de cupcake. Terwijl je de cupcake in je ene hand ronddraait verdeel je met het paletmes in je andere hand de frosting evenredig over de cupcake. Tot slot kun je de cupcakes naar smaak besprenkelen met rode suiker, sprinkles of andere mooie decoratie!

Lees ook:Cupcakes bak je samen met Rudolph van Veen
Lees ook:Recept: Brownies met marshmallows
Lees ook:Iedereen houdt van cupcakes, zelfs Julius van Paul Frank
Lees ook:LOOkX look: Velvet Fashion Look (make-up tips!)
Lees ook:Red Rag enkellaarsjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>