Cast nieuwe Efteling dramaserie ‘Het Mysterie van…’ bekend

Foto: Nick van Ormondt

Foto: Nick van Ormondt

Vanaf maandag 14 oktober start bij RTL Telekids de nieuwe dagelijkse televisieserie ‘Het Mysterie van…’ , een dramaserie van de Efteling in combinatie met een spannende spelshow. Al eerder werd bekendgemaakt dat Patrick Martens de presentatie van het spannende speurspel op zich zal nemen. De opnames van de dramaserie van ‘Het Mysterie van…’ zijn inmiddels gestart en vinden plaats in de Efteling. Wekelijks staat een sprookje centraal waarin een nieuw mysterie wordt ontrafeld.

Twintig weken lang worden de mysteries opgelost door het meisje Iris uit de gewone wereld en Milo, een jongen uit de magische wereld. De cast van deze gloednieuwe serie bestaat uit Sietske van der Bijl als Iris van Elfen, werkzaam in het dagelijkse leven in het museum van de Efteling en in de magische wereld als sprookjesspeurder. Leendert de Ridder speelt de rol van Milo Torenvalk, hij is de charmante knappe zoon van de woudwachter Andor Torenvalk. Deze rol wordt gespeeld door Edo Brunner, die ervoor zorgt dat de orde wordt gehandhaafd in deze magische wereld.

Het Mysterie van…
In ‘Het Mysterie van…’ worden sprookjes op een verrassende manier gebruikt als arena voor spannende mysteries. Iris van Elfen werkt in het Efteling Museum, schijnbaar een gewoon meisje met een leuke baan. Tot op de dag dat ze een spiegel vindt in de opslagruimte van het museum. Haar verbazing is groot als er een jongen (Milo) in de spiegel verschijnt. Hij vraagt haar hulp bij het ontrafelen van mysteries in de sprookjeswereld. Milo laat haar via de betoverde spiegel toe in deze magische wereld waar het wemelt van de mysteries die zijn vader Andor niet kan overzien. De twee hebben meteen een klik en vanaf dat moment is Iris een sprookjesspeurder. De avontuurlijke Iris is slim en doortastend. Andor is recht door zee, maar zit er nog wel eens naast. Milo weet alles over sprookjes, hij woont immers met zijn vader in deze magische wereld. Van de sprookjes van 1001 nacht tot Hans en Grietje via Klaas Vaak en Doornroosje, overal beleeft Iris de meest spannende avonturen en weet ze de dader te ontmaskeren.

Het Speurspel
Elke doordeweekse dag zal er naast een nieuwe aflevering van de dramaserie ook een spel worden gespeeld. Twee teams bestaande uit twee kinderen spelen een spannend speurspel. Door verschillende denk- en doespellen bewijzen de kids dat ze zelf ook goede speurders zijn. Dagelijks is er voor het winnende team een munt. Deze, door de week verdiende munten kunnen de teams in de grote show op zaterdag, wanneer de hele klas meespeelt, inleveren voor kostbare seconden. In de grote zaterdagshow worden grote, spannende en bijzondere spellen gespeeld. Deze leveren bij winst bewijsstukken op zodat het weekmysterie opgelost kan worden. Welke klas mag zich na het spelen van dit spectaculaire spel ‘Speurklas van de Week’ noemen? Zowel de doordeweekse als de grote spelshow op zaterdag worden gepresenteerd door Patrick Martens.

Cast
Sietske van der Bijl (1993) is een Nederlandse actrice en danseres en is onder andere bekend van haar rol in de KRO-televisieserie VRijland. “Vroeger wilde ik altijd al in een sprookjeswereld leven en nu mag ik in de Efteling werken! Alsof je elke dag in een droomwereld stapt”, aldus Sietske.

Leendert de Ridder (1990) studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, speelde onder andere mee in Het Klokhuis en is momenteel ook te zien VRijland. De Ridder: “Ik ben een echte sprookjesfan en het grappige is dat mijn moeder mij altijd al een magische jongen vond. Deze rol vind ik dan ook heel leuk om te spelen.”

Edo Brunner (1970) is bekend als acteur, presentator en cabaretier. Hij speelde een hoofdrol in de film Dennis P., daarnaast speelde hij in jeugdfilms als Spijt!, Knetter en de Griezelbus. Edo: “We hebben nachtopnames gedaan en dat maakt het extra spannend! Het ziet er allemaal fantastisch uit in de sprookjeswereld.”

Presentator en acteur Patrick Martens (1987) is bij het grote publiek bekend geworden met zijn rol van Morris Fischer in GTST en tot voor kort presenteerde hij verschillende programma’s bij Nickelodeon. Patrick Marten: “In ‘Het Mysterie van…’ kan ik al mijn creativiteit en energie kwijt. Het heeft van alles wat: drama, humor en actie.”

‘Het Mysterie van…’ is vanaf 14 oktober dagelijks te zien bij RTL Telekids. Doordeweeks om 16.00 uur en op zaterdag om 08.00 uur. Op zondag wordt om 13.00 uur de complete dramaserie van die week achter elkaar uitgezonden. Het programma zal ook te zien zijn op het digitale kanaal Telekids 24/7 en in de Telekids App.

Lees ook:Misdadige vrouwen in nieuwe dramaserie Celblok H
Lees ook:Fashion Planet: nieuwe dramaserie over modewereld
Lees ook:Spannende dramaserie Revenge van start bij Net5
Lees ook:Cast van Carry Slee-musical ‘Afblijven’ compleet
Lees ook:Britt en Ymke op zoek naar mysterie mayakalender

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cast nieuwe Efteling dramaserie ‘Het Mysterie van…’ bekend

 1. Jules Vismale

  De sprookjeswereld van de Efteling werd rond 2013 in deze Nederlandse “dramaserie” toch iets letterlijker tot leven gewekt, getiteld: Efteling tv: Het Mysterie van…
  In deze, overigens grappige, films helpt het meisje Iris van Elfen, die in de Efteling werkt, samen met haar vriend Milo Torenvalk en zijn vader Andor (afkomstig uit deze bekende sprookjeswereld) om mysteries omtrent de bekendste sprookjes op te lossen. Ze lijkt daar veel meer succes in te hebben dan de stoere Milo en Andor al arresteert de laatstgenoemde constant de verkeerde personages, net zoals de twee stuntelige detectives Jansen en Janssen in Kuifje regelmatig doen.
  Iris, wiens echte naam ik uit privacyredenen liever niet hoef te vermelden, vindt ik eigenlijk nog wel de leukste figuur uit deze films al houdt ik normaal niet erg van het geacteerde Nederlands dat ze daarin praten. Ze is een prachtige blonde meid om te zien (ongeveer net zo oud als mijn oudste achternichtje), een eigenwijze maar zeer doortastende jongedame en ze ziet er echt geweldig uit in haar lichtblauwe sprookjeskostuum en hoge laarsjes.
  Ik vond een bepaalde scène uit één van deze afleveringen later ook geweldig om te zien waarin Ilse door Andor, een stevige gebouwde kerel die recht-door-zee is, gered (?) werd van een heks. Andor nam namelijk Ilse over zijn rechterschouder heen en droeg haar weg uit de tovergrot al zat hij er nogal naast wat het mysterie betrof. Niettemin hoop ik wel dat Ilse alleen in het sprookjesbos géén wolf of hond met hondsdolheid tegenkomt of anders Hugo van den Loonsche Duynen, de kapitein van de Bokkerijders.
  Deze laatste zou Ilse van Elfen vast ook erg graag op een soortgelijke manier ontvoeren en haar daarna in zijn villa gaan knevelen, haar handen op haar rug vastbinden en een touw om haar armen heen en voeten aan elkaar. En dan probeert Hugo misschien hierna wel om Ilse als lokaas te gebruiken om Milo en Andor in de val te lokken hoewel ik best in de Efteling graag een echte wolf tegenkomt die alleen géén Roodkapjes of oma’s lust!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>