Wat was de sneakertrend voor dames in 2015?

Het jaar is alweer ver over de helft. De zomer is voorbij en het gezellige najaar nadert. Als we terug kijken op de warme zomer zien we bepaalde trends wat betreft schoenen terug komen. Voor de vrouwen zagen we veel sneakers in de collecties het afgelopen seizoen. Deze waren en zijn absoluut niet meer weg te denken uit de garderobe. Ook voor het najaar kunnen ze nog goed gecombineerd worden met winterse outfits: lekkere wollen sokken kunnen je sneakers winterklaar maken! Maar wat was eigenlijk de trends voor sneakers voor dames het afgelopen seizoen?

Sportieve look 

De dames waren maar al te blij dit jaar: die lekker zittende sneakers zijn niet alleen meer voor comfort, maar ook omdat ze er top uitzien. Dit jaar zijn er zoveel verschillende modellen, kleuren en pasvormen sneakers voor dames uitgekomen dat we soms niet eens konden kiezen! Wat we veel terug zagen waren de sportieve sneakers van merken zoals New Balance, Nike en Adidas. Deze werden niet alleen gecombineerd met een goede jeans, maar konden ook prima onder een toffe rok of jurk. Voor de winter kunnen de versies met donkere kleuren nog heel goed. Heb je een paar New Balance sneakers in het zwart, grijs, bruin of donkerblauw? Haal ze ook dit seizoen uit de kast!

Prints 

Voor de dames zagen we ook veel sneakers met allerlei prints terug. Van dierenprints tot bloemetjes en van stippen tot aan grafische prints. Het was zo gek niet te verzinnen of het stond wel op je sneaker. Deze soort schoenen staan erg goed bij een basic outfit, zodat de aandacht echt op je sneakers wordt gelegd. Een zwart shirt, een basic jeans en een paar drukke sneakers eronder? Geen probleem! Deze trend zien we graag volgende zomer weer terug bij de damesschoenen.

Geen reacties // Reageer