Rubriek: Onderwijs

Brainfood voor de examens

De examens staan weer voor de deur en dat betekent dat je goed moet eten. Brainfood is heel belangrijk om je drie uur lang achter elkaar te concentreren. Aukeline van Dorp schreef hier een leuk artikel over op Thuisbezorgd.nl. Zij geeft tips over de juiste voeding en welke voedingsmiddelen je nou moet eten om jezelf

Lees verder...

Meiden scoren beter dan jongens

Vaak roepen jongens wel dat ze beter en stoerder zijn, maar wat blijkt. Meiden scoren beter op het middelbaar onderwijs dan jongens. Meiden zitten vaak op een hoger onderwijsniveau dan de Cito-toets eigenlijk aangeeft. Goed nieuws dus ladies.       

Lees verder...

SLAM!Schoolawards; heb jij je school al aangemeld?

SLAM!FM zoekt de leukste middelbare school van Nederland. Wie mag zich één jaar lang de stoerste conciërge, leukste leraar, lekkerste chick en gast, beste muziektalent of misschien wel leukste school van Nederland noemen? Dit jaar is het thema van de SLAM!Schoolawards: ‘BATTLE OF HEROES’. Hiermee gaan de leerlingen, docenten en scholen de strijd met elkaar

Lees verder...

Michelle Sweering (16) wint Wiskunde Olympiade

Michelle Sweering (16) uit Krimpen a/d IJssel heeft de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2013 gewonnen. Vanmiddag heeft zij uit handen van staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker haar eerste prijs tijdens de prijsuitreiking op de Technische Universiteit Eindhoven ontvangen. Van alle deelnemers aan de finale van de Wiskunde Olympiade was Michelle de enige die een volle score

Lees verder...

Steeds meer meiden studeren Geneeskunde

Geneeskunde blijft onder meiden een populaire studie. Navraag bij de acht Nederlandse medische faculteiten leert dat op dit moment gemiddeld 67 procent van de studentenpopulatie in de bachelor fase uit vrouwen bestaat. Dit is een trend die al jaren aan de gang is.

Lees verder...

Eenderde studenten heeft spijt van studiekeuze

Ruim eenderde (35%) van de studenten zou, als ze het opnieuw mochten doen, een andere studie kiezen. Zij zijn kritisch over de studiekeuzebegeleiding op de middelbare school. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 2.300 jongeren, onder wie 1.350 studenten en 550 scholieren uit de bovenbouw.

Lees verder...

Portfoliocursus als voorbereiding voor modeacademie

De Amsterdam Fashion Week is nog maar net achter de rug en de ontwerpers buigen zich weer over hun nieuwe collecties. Ook zij zijn ooit klein begonnen. De modeacademie is een smeltkroes van talent. Voor je daar echter wordt aangenomen, moet je goed kunnen laten zien wat je in je mars hebt.

Lees verder...

Eindexamenstress door strengere eisen

Je centrale examen verpesten en toch slagen is er dit jaar niet meer bij, want de exameneisen voor VMBO, HAVO en VWO zijn strenger geworden. Scholen doen er dan ook alles aan om hun leerlingen klaar te stomen voor het eindexamen. Bekijk de reportage van de NOS.

Lees verder...

Kris van Loon wint Triumph Inspiration Award 2012

De Triumph Inspiration Award 2012 is gewonnen door Kris van Loon. Zij is modestudente aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en ontwierp voor deze competitie en body met daarop een kunstzinnig 3-D spel van ijzer­draad en pantystof, daarmee met nadruk aangevend dat bij mode niet altijd alles perfect hoeft te zijn.

Lees verder...

Meer meisjes geïnteresseerd in opleiding aan TU/e

Als je het vergelijk met vorig jaar hebben zich veertig procent meer meisjes ingeschreven voor een opleiding aan de Technische Universiteit Einhoven (TU /e is). Dit is vooral te danken aan de groeiende interesse van meisjes voor een betastudie.

Lees verder...

Kalsbeek College in Woerden Leukste school van Nederland

Het Kalsbeek College in Woerden heeft de titel: ‘Leukste school van Nederland’ binnengesleept! Barry Paf en zijn check-outteam maakten dit zojuist bekend, tijdens de finale van de Radio 538 Schoolawards in de Heineken Music Hall. Ruim 5.500 scholieren waren aanwezig, om hun genomineerde school vol enthousiasme te representeren.

Lees verder...