Europese citytrip hotspots

Een opvallende ontwikkeling in vakantieland is de verschuiving van één langere vakantie naar meerdere korte trips in zowel binnen- als buitenland. Welke steden zijn helemaal hot? Youropi.com heeft het onderzocht.

1. ‘Nieuwe’ bestemmingen
Een bijzondere ontwikkeling is dat men op zoek is naar ‘nieuwe’ bestemmingen. Er wordt steeds vaker voor afwijkende bestemmingen gekozen. Een uniek stadsbezoek waarbij een bijzondere beleving centraal staat, stijgt enorm in populariteit. Breng zeker eens een bezoekje aan Lissabon (Portugal) en Gdansk (Polen).

2. Middelgrote bestemmingen
Men kiest steeds vaker voor een stedentrip naar middelgrote bestemmingen, welke hand in hand gaan met bovenstaande ‘nieuwe’ bestemmingen. Deze bestemmingen zijn vaak wat rustiger, authentieker en de paden zijn nog niet platgetrapt door toeristen. Denk hierbij aan Lille (Frankrijk) en het Belgische Luik.

3. Traditioneel & trendy
Moderne kunsthallen, gave restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. Maar ook geschiedenis, authenticiteit en cultuur. Dit is slechts een kleine greep uit de kenmerken van de ‘places to be’ van 2012! Zürich (Zwitserland) en Istanbul (Turkije) laten zien dat trends en traditie heel goed samen gaan.

4. Stadsbezoek dichtbij huis
Voor een bijzonder stadsbezoek hoef je niet perse het vliegtuig te nemen. Men neemt nog steeds de auto om op een ontspannen ontdekkingstocht te gaan naar de leukste steden in België en Duitsland. Absolute hotspots in 2012 zijn hier Gent (België) en Hamburg (Duitsland).

5. Traditionele toppers
Londen (Groot-Brittannië) en Parijs (Frankrijk) zijn al jaren op rij veruit de populairste bestemmingen voor een stedentrip en dat zal voorlopig ook zo blijven. In 2012 zal Londen overigens absolute topbestemming worden, de stad wordt helemaal ingericht op de Olympische Spelen 2012.

Lees ook:Abercrombie & Fitch Hot Guys arriveren in Amsterdam
Lees ook:Lekkere mannen gezocht
Lees ook:Goedkoop een hotelovernachting scoren tijdens HotelWeek
Lees ook:Abercrombie & Fitch vanaf 13 december in Amsterdam
Lees ook:Marlies Dekkers lingerie 5/11 bij Hunkemöller verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>