Gelovige meiden vrijen vaker onveilig

Steng gelovige meisjes, je zou verwachten dat deze groep behoorlijk verstandig is als het op seks aankomt. maar onderzoek door de universiteit van Gent bewijst het tegendeel. Volgens deze studie zouden meiden van 14 tot 18 jaar met een gelovige achtergrond vaker onveilige seks hebben dan ongelovige leeftijdsgenoten.

In sommige strenge gezinnen is seks voor het huwelijk niet eens toegestaan. Maar net zoals vroeger, gebeurt er een heleboel stiekem. Maar of dat altijd goed gaat? Volgens het onderzoek van de universiteit niet. Meiden uit streng gelovige gezinnen, christelijk of islamitisch, doen het vaker onveilig. Dit omdat het taboe op seks in deze families veel groter is dan bij andere gezinnen waar over het algemeen nogal open over seksualiteit wordt gesproken. De meiden doen weinig informatie op over seks en de mogelijk gevolgen en ook is het voor deze meiden lastiger aan voorbehoedsmiddelen te komen.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Lees ook:Meisjes huilen vaker dan jongens; dit is de reden…
Lees ook:Moeder is vaker de klos met kaften
Lees ook:Festival fever bij Sacha; je kunt deze schoenen vaker dragen
Lees ook:Met deze schoenen maak je ieder festival onveilig
Lees ook:Technische Universiteit Eindhoven zoekt meiden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>