Miss Nine, MTV en Plan strijden tegen kindhuwelijken

Miss Nine, MTV en Plan Nederland gaan dit najaar de strijd aan tegen gedwongen kindhuwelijken. Met een grote campagne op MTV én met een speciaal ontworpen ‘Give the finger to’-ring.

Voor het MTV-programma ‘MTV Was Here’, dat morgen – zaterdag 8 september – wordt uitgezonden, reisde MTV presentor Anna-Alicia samen met Plan-ambassadeur Miss Nine naar Mozambique, waar meer dan 50% van alle meisjes vóór hun 18de gedwongen wordt te trouwen. De reis greep de jonge DJ enorm aan: “Kinderen die soms niet ouder zijn dan 10, moeten trouwen met een volwassen man. Het is echt een megaprobleem: wereldwijd worden per dag zo’n 27.000 meisjes van school gehaald en tot een huwelijk gedwongen.”

Onder de noemer ‘Raise your hands’ voert Plan dit jaar wereldwijd campagne om deze gedwongen kindhuwelijken onder de aandacht te brengen. Speciaal voor Nederland besloot Plan samen met Miss Nine een bijzondere metalen ring te ontwerpen, die symbool staat voor de campagne. Reden om de internationale slogan te veranderen in ‘Give the finger to early & forced marriages!’. De stoere ring is via www.facebook.nl/PlanYouthNL te koop voor 10 euro, de opbrengst komt ten goede aan de strijd tegen gedwongen kindhuwelijken. Bovendien krijgt iedere koper twee gratis toegangskaarten voor het grote dance event dat Plan Nederland op 11 oktober organiseert rond Wereldmeisjesdag (op=op). Op de facebookpagina worden diverse acties gedaan.

Lees ook:Miss Nine ontwerpt stoer Goosecraft jasje voor Plan Nederland
Lees ook:Meiden strijden met Leontien van Moorsel tegen anorexia
Lees ook:Goosecraft jasje Plan Nederland met handtekeningen BN’ers
Lees ook:Roos, Bibi en Priscilla strijden om hoofdprijs Echte Meisjes
Lees ook:Wie wordt Miss GOSH 2012: stem en win!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>