Nieuwe soap Malaika gaat over ons, over nu, over Nederland

Foto: Diede in ‘t Veld

Foto: Diede in ‘t Veld

De nieuwe soap Malaika gaat vandaag van start. Malaika is de naam van het verzorgingscentrum waar alle verhalen zich afspelen. Blogger Irene Groenink was vorige week aanwezig bij de persview van de nieuwe soap en kreeg daar toen ook de eerste aflevering te zien. Irene vertelt ons iets meer over het concept van Malaika, over de acteurs en licht ook al een klein tipje van de sluier op wat betreft de eerste aflevering.

Diefstal, verliefdheid, jaloezie, ruzie, seks, ziekte.. ..het komt allemaal voorbij in Malaika. De eerste aflevering introduceert twee van de hoofdrolspelers: Zoë (Nina van Koppen) en Anna (Liza Sips). Zoë en Anna zijn totaal verschillend van elkaar, maar zijn tóch elkaars beste vriendinnen. De twee meiden komen stage lopen bij het verzorgingstehuis. Anna kan die oude, hulpbehoevende mensen niet zoveel schelen. Zij heeft meer oog voor de knappe mannen die bij Malaika rondlopen. Helaas voor Anna, zien de mannen haar niet staan..

Het concept van Malaika lijkt wel een beetje op dat van de bekende tv-serie Spangas. Er wordt op locatie gefilmd, op de website is extra content te vinden en de verhaallijnen zijn in bepaalde opzichten educatief. Volgens regisseur Johan Nijenhuis is Malaika dan ook een goede opvolger van Spangas. “Als je Spangas volgroeid bent, en dat ben je al snel, dan kun je hup, overschakelen naar Malaika!” Ik denk dat Nijenhuis dat goed gezien heeft. Als je Spangas een paar jaar geleden leuk vond, of nog steeds leuk vindt, ga je dit zekerweten ook waarderen.

De cast van Malaika bestaat voornamelijk uit opkomende talenten. Hoofdrolspeelster Nina van Koppen bijvoorbeeld, zullen jullie nog niet kennen. Nina zit namelijk nog gewoon op de toneelschool. En neem nou Juvat Westendorp. Die kennen jullie waarschijnlijk alleen maar als danser. Toch speelt hij speelt één van de hoofdpersonen in de nieuwe serie. Liza Sips, Curt Fortin en Anneke Engels zijn de meer bekende namen.

Er is bij het samenstellen van de cast héél goed gekeken naar welke rol bij welk persoon past. Een aantal van de acteurs komt zelfs van origine uit de zorg. Of dit terug te zien is in het uiteindelijke resultaat moet blijken, maar ik waardeer in ieder geval die zorgvuldigheid.

“Malaika gaat over ons, over nu, over Nederland.” Dat waren de mooie woorden van Nijenhuis vóór de vertoning van de eerste aflevering. Hij wilde met deze woorden uitleggen dat Malaika een realistisch beeld van de zorg moet gaan scheppen bij het Nederlandse publiek. Nijenhuis is namelijk van mening dat er op dit moment té veel mensen zijn die geloven in het cliché dat de zorg alleen maar draait om stofzuigen en billen wassen. Je kunt je voorstellen dat de zorg wel baat heeft bij een soap als Malaika. Want wie weet kiezen er straks wel méér jongeren voor om verpleegkunde te gaan studeren. Om die reden worden de afleveringen van Malaika deels gefinancieerd door verschillende zorginstellingen uit ons land.
Malaika is iedere werkdag te zien tussen 19.00 uur en 19.30 uur op RTL5. Er zijn voorlopig nog maar honderd afleveringen opgenomen, dus wees er vanaf het begin bij. Heel veel kijkplezier toegewenst!

Tekst: Irene Groenink.

Lees ook:Win een gastrol in nieuwe Nederlandse soap Malaika
Lees ook:De wereld van Malaika gaat na aflevering online verder…
Lees ook:Nina van Koppen debuteert in zorg-soap Malaika
Lees ook:Johan Nijenhuis: Spangas ontgroeid, Malaika vervolgstap
Lees ook:Liza Sips, Juvat Westendorp en Jasmine Sendar in Malaika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>