Vanavond The Voice finale Leona, Johannes, Floortje en Ivar

Leona Philippo, Johannes Rypma, Floortje Smit of Ivar Oosterloo; één van deze talenten wordt vanavond de winnaar van het derde seizoen van ‘The voice of Holland’. Maar liefst 3,3 miljoen kijkers zagen hoe zij vorige week doordrongen tot de absolute climax van de RTL 4-talentshow.

In de finale komt iedere kandidaat viermaal in actie. Leona en Floortje treden op met de Zweedse Eurovisie Songfestival-winnares Loreen, die zelf ook doorbrak met een talentshow. Johannes en Ivar delen het podium met een topband van eigen bodem, Racoon.

Alle finalisten zingen verder een duet met hun coach(es) en het nummer van hun ‘blind audition’. Elke kandidaat sluit zijn of haar finale af met zijn of haar single.

Wie gaat winnen wordt nu nog uitsluitend door het publiek bepaald. Het aantal downloads van de singles, die sinds de halve finale beschikbaar waren bij iTunes, telt mee voor de uitslag. Elke download telt als dubbele stem.

Tijdens de finale kan iedereen stemmen via telefoon, sms, Facebook en Red Button. De coaches geven na de optredens wel hun deskundige mening maar deze wordt niet meer uitgedrukt in een rapportcijfer en dit telt ook niet mee voor de uitslag. Bij de optredens hebben zij nu vrij zicht op het podium.

De winnaar van de allereerste seizoen ter wereld, Ben Saunders, heeft inmiddels meerdere hits gescoord, verschillende onderscheidingen ontvangen en optredens in binnen- en buitenland achter de rug. Hij werkt momenteel aan zijn derde album. Ex-studente Iris Kroes werd de tweede winnaar in Nederland en haar debuutalbum bereikte de hoogste regionen in de GfK Dutch AlbumTop 100.

Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz presenteren de show die tussen 20.30 uur en 22.50 uur wordt uitgezonden op RTL 4.

Lees ook:Finale The Voice met Leona, Ivar, Floortje en Johannes
Lees ook:The Voice of Holland: Leona en Johannes zijn blij!
Lees ook:Gaan jullie voor Ivar Oosterloo of Johannes Rypma #tvoh
Lees ook:Leona wint! Zijn jullie het eens met uitslag The Voice?
Lees ook:The voice of Holland Real Life met Leona, Barbara en Maame

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>