Make-up tips: Hoe laat je je gezicht mét bril stralen?

Veel meiden dragen een bril, maar ze hebben geen idee hoe ze hun make-up het beste kunnen aanbrengen. Babor Cosmetics en Silhouette Eyewear (die gespecialiseerd is in randloze monturen) hebben daar iets op bedacht. Amanda Hesta geeft make-uptips voor brildragers.

  1. Contour of geen contour? Allereerst hangt de make-up sterk af van de contouren van de bril. Draag je een bril met sterke contouren, ga dan voor een lichte make-up. Meiden met een randloze bril kunnen juist weer meer make-up gebruiken en zo hun persoonlijkheid laten spreken.
  2. De wenkbrauwen - Bij het kiezen van een bril kun je je het best aan deze gouden regel houden: de bovenrand van je bril loopt idealiter evenwijdig met de wenkbrauwen. Let erop dat de bril zeker niet boven de wenkbrauwen uitkomt. Ook bij de make up mag je je wenkbrauwen niet verwaarlozen, want die vormen als het ware het kader van het oog. Voor perfecte contouren gebruik je de Maxi Definition Eye Brow Pencil. Begin bij het hoogste punt van de wenkbrauw en denk eraan dat je een open blik creëert met wenkbrauwen die 2/3 omhoog gaan en slechts 1/3 naar beneden uitlopen. Als de wenkbrauwen zijn bijgetekend, borstel je de haartjes naar beneden. Zo zie je de haarwortels goed en vermijd je dat je te hard bijtekent. Met lichte streepjes vul je lege plekjes op, vaag lichtjes uit waar de wenkbrauw naar beneden loopt. Daarna borstel je de wenkbrauwen terug op hun plaats. Resultaat: je wenkbrauwen zijn geaccentueerd zonder er gekunsteld uit te zien. Het potlood houdt goed en laat geen vettige sporen na op je bril.
  3. Verziend of bijziend? - Ook voor de keuze van je make-up kun je hier het beste rekening mee houden. In het ene geval vergroten de brilglazen de ogen, in het andere verkleinen ze. Opletten dus met mascara en kohlpotlood, want een verziende bril kan de kleinste uitschieter extra accentueren. Zet je ogen aan met de Maxi Definition Eye Contour Pencil, een longlasting waterproof oogpotlood waarmee je heel precies te werk kan gaan, of kies voor de Maxi Definition Eye Liner, een vloeibare eyeliner met speciale kalligrafiepunt ontwikkeld in Japan. Perfecte oogcontouren voor de gedroomde glamourlook! Tenslotte zet je de wimpers aan met de Long Lash Mascara, de Fake Lash Mascara of de Maxi Volume Mascara, afhankelijk van je voorkeur.
  4. Oogschaduw: glans is een no no - Gebruik je oogschaduw, vermijd dan glanzende kleuren want die kunnen reflecteren in je brilglazen. Begin met de Advanced Eye Shadow Base. Deze ooglidfoundation bedekt kleine bloedvaatjes en roodheid en vormt zo de ideale basis voor gekleurde oogschaduw. De kleur van de oogschaduw komt beter tot zijn recht, houdt urenlang en hoopt zich niet op in de plooien van het ooglid. De zijdeachtige textuur van de Super Soft Eye Shadow zorgt voor een perfecte dekking en een sprekende blik met actuele kleuren.
  5. De juiste foundation - Vettige make-up kun je als brildrager beter vermijden; een vettige foundation kan zich immers afzetten op het glas van je bril. Kies bijvoorbeeld voor de Perfect Finish Foundation. Dit intelligente twee-in-één product combineert zijdeachtige compacte make-up en poeder in één multifunctioneel product. Aangebracht met een sponsje geeft de foundation een gelijkmatige matte finish en verbergt hij kleine onregelmatigheden. Om hier en daar een foutje weg te werken kan je aan de slag met de Perfect Skin Illuminator. Dankzij een handig borsteltje verbergt deze highlighter, verpakt in een luxueus metalen doosje, kleine oneffenheden. De mimetische pigmenten hopen zich niet op in lijntjes, welke uitdrukkingen je gezicht ook aanneemt. De “Stay True” pigmenten en speciale Mica- pigmenten geven de teint urenlang een gelijkmatige, gezonde en frisse uitstraling.
  6. Vergeet de lippen niet! - Tenslotte wordt een gezicht in evenwicht gebracht door het aanzetten van de lippen. De Advanced Lip Base is een verzorgende lip primer. Hyaluronzuurdeeltjes geven de lippen meer volume en hydrateren ze, lijntjes worden vervaagd en de huid van de lippen lijkt gladder. Lipstick en lipgloss houden merkbaar langer. Lipcontouren kan je bijtekenen met behulp van de Maxi Definition Lip Liner. Werk af met de Ultra Performance Lip Colour of de Ultra Shine Lip Gloss.

Lees ook:Beautytool: de make-up bril
Lees ook:Make-up tips Jenna Menard, Clinique Global Colour Artist
Lees ook:Review miss sporty boost je make-up
Lees ook:Hoe verpest je je toekomst?
Lees ook:Hoe camoufleer je je windje?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>