Online vriendschap belangrijk voor meiden

Via netwerksites als Facebook en Hyves is het gemakkelijk socializen. Je ontmoet iemand en zoekt diegene razendsnel op via internet. Tienermeiden hebben heel wat online vriendschappen maar houden deze vaak geheim voor hun ouders. Dat blijkt uit een enquête onder 8000 meiden die de website goSupermodel.nl bezochten.

In de pauze gezellig kletsen en samen de stad in, tuurlijk is dat leuk. Maar ook online vriendschappen spelen een belangrijke rol in het leven van meiden van 10 tot 16 jaar. Zon 70 procent van deze groep heeft een online vriendschap. Die zijn er niet alleen voor de lol of af en toe een spelletje mee te spelen, driekwart van de meiden met online vriendschappen zien deze vriendinnen als ´echte vriendinnen´.

Wat vriendschap betreft doen ze dus amper onder voor vriendinnen die de meiden in het dagelijks leven over de vloer krijgen. Een op de vijf meiden vindt de online vriendin zelfs belangrijker dan de vriendinnen waarmee zij iedere dag optrekken!

Wel blijkt dat de online vriendschappen bij een op de drie meiden zorgvuldig verzwegen worden voor de ouders. De meiden vrezen dat hun ouders niet begrijpen hoe belangrijk de vriendschappen voor hen zijn.

Heb jij veel online vrienden en hoe ga je ermee om?

Bron: AD
Foto: Door Mathias Klang from Göteborg, Sweden (friendship) [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Meiden gluren online heel wat af
Lees ook:Lekker belangrijk! Boek voor in kerstvakantie
Lees ook:Huis van Belle voor christelijke tienermeiden een jaar online
Lees ook:Schrijf verhaal over vriendschap en win mooie prijzen
Lees ook:Winst MTV EMA? Afrojack vindt winnen award niet belangrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>