Olly Murs: “Ik ben weleens uit m’n broek gescheurd!”

Foto: Bella Howard

Foto: Bella Howard

“Ik ben hier al vanaf 08:00 uur”, zegt een meisje dat voor de deur van de Melkweg zit. Samen met zo’n 30 andere fans wachten zij al een paar uur voor het optreden van Olly Murs, dat pas om 21:00 uur begint. Gelukkig hoef ik niet in de kou te wachten en mag ik gelijk backstage in de Melkweg in Amsterdam.

De Engelse singer-songwriter Olly Murs werd in 2009 tweede bij de Engelse X Factor en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de (pop)muziek. Met nummers als Heart Skips a Beat en Troublemaker weet hij bekendheid te maken in Europa en ook breekt hij door in Amerika. Daarnaast stond hij in het voorprogramma van One Direction én Robbie Williams. Blogger Danny Nomden is benieuwd hoe Olly nu tegen zijn leven aankijkt en heeft hem geïnterviewd.

Hoi Olly! Hoe gaat het met je? Al een lange dag achter de rug?
“Het gaat prima! Nou… als je net wakker wordt en uit je bus komt ben je nog een beetje…” en Olly trekt op humoristische wijze een vermoeid gezicht.

Hoelang ben je hier dan al?
“Zo’n 04:00 á 05:00 uur in de ochtend kwamen we aan. We gingen rond 01:00 uur weg uit Brussel. Dus vandaar dat ik al een lange dag achter de rug heb.”

Groeide je eigenlijk op met muziek om je heen?
“Ja, ik en mijn familie luisterde op zondag altijd naar een top 40 radiostation en we maakten samen muziek. Met m’n oom en broers en zussen danste en zong ik altijd wel. M’n vader en moeder hadden altijd wel muziek om hun heen. Maar iedereen heeft wel muziek om zich heen hè, de één wat meer dan de ander.”

Foto: Bella Howard

Foto: Bella Howard


Wanneer dacht je: “ik wil gaan zingen”?
“Toen ik ongeveer 22 was. Ik zong altijd wel in m’n eentje en luisterde altijd naar andere zangers. Ik nam alles in me op en bewust wilde ik altijd al wel zingen. Ik herinner me mijn schooltijd nog wel; ik zag altijd de studenten die aan drama deden en dansten. De theatrale dingen en performances geven trokken mij altijd al wel, maar ik koos toch voor sport en ging via een ander pad. De muziek zat altijd al wel in mijn hart en toen ik klaar was met school en ging werken, zag ik de X Factor en greep ik m’n kans.”

En dat is dé reden dat je meedeed aan X Factor?
“Ja, ik zag het voorbijkomen en dacht: “waarom niet?” Het voetbalseizoen was al afgelopen en ik wilde iets nieuws proberen. Het heeft me nu een nieuw leven gegeven en ik kan niet klagen. Sindsdien is het prijs na prijs wat betreft nummer één hits en met het succes dat ik heb.”

Na X Factor ben je erg bekend geworden over de hele wereld. Mis je ook je oude leven?
“Of ik m’n oude leven mis… Ja, de hele tijd. Ik mis de ‘normaliteit’. Een standaard job en normale dingen doen bijvoorbeeld. Maar ik zou voor geen goud mijn huidige leven willen veranderen. Er waren dingen in mijn leven die ik nu mis, maar die ook negatieve dingen met zich meebrachten. Ik voelde me eenzaam en ging bijvoorbeeld niet 100 procent voor een baantje. Nu mag ik performen en kan ik de wereld rondreizen en dingen zien die ik anders niet zou hebben gezien. Ik kan lol hebben in m’n leven.”

Naar welke muziek luister je, als je je eenzaam voelt?
“Ik luister dan naar alles! Kings of Leon’s album ‘One by the Night’ is m’n favoriete album en doet me altijd denken aan Australië toen ik jong was. Maar Killers, Ne-yo, Michael Jackson en Stevie Wonder ook. Ik ben nogal een nerd wat betreft muziek, ik vind alles leuk.”

Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit?
“Wanneer je aan het touren wordt je wakker in de tourbus of als we een beetje geluk hebben in een hotel. Met deze tour zijn we nogal hardcore en slapen we in de tourbus, maar dat is ook wel weer leuk! In het kort: we worden wakker, maken ons klaar, doen interviews, ontmoeten onze fans via een Meet & Greet, doen een soundcheck en daarna zijn we klaar voor de show!”

Ben je dan ook nog zenuwachtig voordat je gaat optreden?
“Ja, elke keer als ik een show ga geven. Het is altijd dezelfde opwinding en de dag dat ik die opwinding en de adrenaline kwijtraak zal de dag zijn dat ik opgeef. Het maakt niet uit hoe slecht m’n dag is, hoe geïrriteerd ik ben of hoe pissig ik ook ben op de wereld maar als de muziek begint en de show gaat beginnen dan weet ik dat er geen beter gevoel is dan dit.”

Heb je ook een ritueel voor je het podium opkomt?
“Niet echt… Wel warming-ups en een kreet met de crew voordat we het podium opkomen, maar verder niet echt.”

Wat is het ergste wat er ooit is gebeurd tijdens een optreden?
“ Uit m’n broek scheuren. Ik buig naar voren, ga op m’n knieën en beweeg zo met m’n benen…”, en Olly laat zien hoe hij met z’n benen beweegt. De danspasjes zorgen voor veel gescheurde broeken. “Het is al drie of vier keer gebeurd. Ik maak er dan gewoon een grapje van.”

Noem de beste plek op waar je ooit hebt opgetreden.
“De beste plek waar ik ooit heb opgetreden… Er zijn heel veel toffe plekken, maar ik zou zeggen Wembley Stadium in Londen. Het heeft zoveel geschiedenis en ook heel veel artiesten hebben daar gespeeld. En om te kunnen zeggen dat je in Wembley Stadium hebt opgetreden, is best een big thing.”

Foto: Bella Howard

Foto: Bella Howard

Hoe vond je het touren met Robbie Williams?
“Het was een geweldige tour voor mij. De tour was iets wat ik nooit had verwacht. Ik had niet verwacht dat ik zoveel voordelen ervan zou krijgen. Sinds ik de tour heb gedaan met Robbie heb ik veel meer fans gekregen, vooral hier in Europa. Robbie Williams is een echte performer en is één van de beste die er is. Om met hem op te trekken was geweldig.”

Wie is een voorbeeld voor je?
“Robbie Williams, Justin Timberlake, Bruno Mars, Michael Bublé zijn de vier artiesten waar ik echt tegenop kijk. Ik krijg inspiratie van ze. Ik wil ze niet kopiëren en wil mijzelf zijn als artiest. Ik heb altijd een hoedje op en Bruno ook, maar we doen onze eigen ding. We verschillen niet veel van elkaar en we hebben allemaal dezelfde ambitie en dat is goede muziek maken.”

Er staan nu al heel veel meisjes buiten op je te wachten… Dus voor de dames: heb je ook een vriendin?
“Ah, dat kan ik je echt niet vertellen! Ik wil geen harten breken! Ik praat er niet graag over want ik houd dat graag privé. Misschien heb ik wel een vriendin, misschien ook niet. Het is moeilijk om een relatie te hebben omdat ik zoveel reis en bepaalde dingen in mijn leven wil ik graag privé houden.”

Interview: Danny Nomden.

Olly_Murs_Danny_Nomden

Lees ook:Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’
Lees ook:Na vanavond ben ik miljonair
Lees ook:Daan Zwierink (MainStreet): “Ik ben meestal rustiger dan de rest”
Lees ook:Chantal Janzen: Ik ben hypermobiel
Lees ook:Iris Kroes: Ik ben nog nooit dronken geweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>