Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’

fotoVanaf nu is er iedere zondag een blog van Britt. Vol hersenspinsels, genante ervaringen, sfeerverslagen, dromen en advies. – Door Britt, 20-jarige blogger op www.justbrittblog.nl, muziektheater studente, dromend over New York, verslaafd aan suiker, heeft altijd honger en is dol op haar iPhone.

Zoals jullie de afgelopen weken hebben kunnen lezen, gaat mijn leven eigenlijk precies zoals het moet. Ik ben gelukkig, doe de opleiding van mijn leven, heb liefdevolle, gezonde ouders, heb super lieve, slimme, knappe zussen, heb een warme vriendengroep om me heen, huisje in Rotterdam en doe elke dag wat ik het allerliefste doe. Wat wil je dan nog meer, Britt?

Nou, lieve lezeressen, naast tien kilo minder is er een ding dat ik nog zo mis in mijn leven. Zeker in deze tijd van het jaar, dat het weer zo intens koud wordt. Want als ik nu ‘s avonds mijn veel te koude bed in duik, moet ik hem helemaal zelf verwarmen. Er zijn geen lekkere sterke armen die me warm maken en me in slaap wiegen. Geen glimlach en dromende groen/grijze ogen die naar me kijken als ik nog slaap. Geen perfecte zachte lippen die me wakker kussen. Ik ga alleen slapen en sta alleen op voordat ik weer een eenzame dag in ga. Ik ben niet single, ik ben forever alone.

Ik heb in het verleden nog niet echt geluk gehad in de liefde. Ik heb nog nooit echt een vriendje gehad, ik ben ook nog nooit echt verliefd geweest. En dat is, op je twintigste, best wel frustrerend. Terwijl om me heen iedereen de ware vindt, ben ik nog steeds wanhopig op zoek. En ik weet, als op zoek gaat, vind je hem nooit. Maar ik kan niet niet zoeken. Want ik wil nou eenmaal ook graag iemand vinden die mijn soulmate kan zijn. En dat kan ik niet ineens niet willen.

‘Ja, Britt, je moet ook gewoon vaker uit gaan, dan ontmoet je vanzelf mensen.’ Ja, mensen. Jongens die vallen op grote tieten, het liefst iedere avond 20 biertjes en een XTC pil nemen terwijl ze de hele nacht door gaan. En ik wil niet zo’n jongen. Ik wil een jongen die liever met mij op de bank blijft, Friends kijken. Ik wil niet een jongen die van uitgaan houdt, want ik houd ook niet van uitgaan. Ik wil een jongen die houdt van de dingen waar ik van houd.

Maar, ze hebben wel gelijk. Ik heb ook geen plek om mensen te ontmoeten. Op mijn school zijn ze allemaal homo  (niks tegen homo’s, behalve dat ze niet op mij vallen) of bezet, op de werkvloer leer je mensen toch niet echt persoonlijk kennen en ik stel me niet echt voor hoe ik mijn grote liefde in de supermarkt tegen zou moeten komen. En hij belt al helemaal nooit bij mijn huis aan: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’

En al zou ik tijd hebben om mensen te ontmoeten, dan nog ben ik vast veel te kieskeurig. Ik heb mijn droomman namelijk al helemaal ontworpen in mijn hoofd. Nou ja, ontworpen… In mijn fantasiewereld val ik iedere avond naast Robert Pattinson in slaap. Dat is niet te veel gevraagd toch? Ik kan toch best komen aan een man als Robert? Ik bedoel, hij hoeft niet per se gespierd te zijn, ik houd wel van een beetje vet. Hij hoeft ook niet altijd bij mij te zijn, of constant smsjes te sturen. Ik ben niet zo van het claimen. Ik wil vrijheid en hij mag dat ook hebben, als we altijd maar weer bij elkaar terecht komen. Verder hoeft hij alleen maar muzikaal, grappig, een goede kok, een beetje getint met lichte ogen en romantisch zijn. En dat verdien ik toch ook? Er is toch iemand voor iedereen, dan moet er toch zo iemand voor mij zijn? Ik moet toch ook niet moeten willen settelen voor iemand die minder is dan dat?

Waar het ook aan ligt, ik stap iedere avond alleen mijn bedje in. En terwijl ik me soms even eenzaam voel, geniet ik stiekem ook wel van alle ruimte in bed. Want, als ik eerlijk ben, ik zou mijn chocoladekoekjes ook niet iedere avond willen delen.

Hebben jullie de liefde van je leven al gevonden? Of over wat voor man droom jij?

Lees ook:Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.
Lees ook:Blog van Britt: 28 hoeraatjes op mijn drukke, luie leven.
Lees ook:Blog van Britt: Mijn nieuwe missie in het leven.
Lees ook:Blog van Britt: Ik hoor thuis in de metro die stinkt naar pis.
Lees ook:Blog van Britt: Verdwijnen onder de dekens.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’

 1. Astrid

  Niet helemaal waar. Mijn grote liefde was “pinguin” bij het van den Ende theater in Essen en we zijn inmiddels 6 1/2 jaar getrouwd. Dus het kan wel in het theater.

    /   Reply  / 
 2. David

  Hahaha nooit verwacht dat ik kleine zorgeloze Britt van de Oase zich zorgen zou maken over de “ware”. Hij komt wel een keer, ga niet op zoek want dan vind je hem niet. Wie weet ben je hem al tegen het lijf gelopen maar was het gewoon nog niet het moment. Ik zelf hou persoonlijk van meiden die zich er totaal niet mee bezig (lijken) te houden. En zoch focussen op dingen zoals bijvoorbeeld je blog.
  Succes met je zoektocht!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>