Meiden in de bres tegen kindersekstoerisme

Kom je zaterdag toevallig op Schiphol dan moet je niet raar opkijken als je daar een groep meiden ziet staan die een paar benen in een roze koffer meezeulen. De groep meiden van van 18 tot 25 jaar voert actie tegen kindersekstoerisme. Minderjarige meiden in het buitenland duiken soms niet vrijwillig met anderen de koffer in. Veel toeristen zullen niet eens doorhebben dat ze te maken hebben met sekstoerisme en daar willen deze meiden wat aan doen. Door aandacht te vragen voor kinderprostitutie in het buitenland hopen ze dat Nederlanders bewuster op vakantie gaan en erop letten dat ze hier niet mee in aanraking komen.

In het buitenland worden sommige meiden al vanaf hun dertiende aan het werk gezet in de prostitutie. Zo’n meisje kan zich in het buitenland gemakkelijk aandienen aan onwetende toeristen. Achteraf blijkt het avontuurtje niet te zijn wat het leek, geen romance maar een minderjarige prostituee die zich aan moest bieden.

Komen toeristen in aanraking met kinderprostitutie in het buitenland? Dan is er de site www.meldkindersekstoerisme.nl

De meiden van de lobbygroep Girls Rights Watch van kinderrechtenorganisatie Plan staan zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur in de vertrekhal van Schiphol.

Bron: Tourpress
Foto: Door Jun [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Meiden strijden met Leontien van Moorsel tegen anorexia
Lees ook:In de startblokken voor Goeiemode Race Tegen De Klok!
Lees ook:Meer meiden in de techniek: vandaag Girlsday!
Lees ook:Ke$ha zet zich in tegen dierenleed
Lees ook:Meiden vs. jongens in het onderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>