Meiden vs. jongens in het onderwijs

Jongens en meiden in het onderwijs gelijk? Zeker niet. Uit cijfers van de Inspectie van het Onderwijs blijkt dat meiden het een stuk beter doen op school dan de mannelijke medeleerlingen!

Jongens en meiden, een wereld van verschil. Niet alleen qua uiterlijk, denken en doen maar ook qua schoolprestaties. Op de basisschool gaat het nog redelijk gelijk op. Er zitten evenveel jongens als meisjes op school en beide hebben zo hun betere en mindere vakken. Zo zijn meiden vaak beter in spelling en begrijpend lezen en kunnen jongens beter rekenen. Wel blijken jongens vaker te blijven zitten op de basisschool.

Na de basisschool worden de verschillen groter. In het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en de kaderberoepsgerichte leerwegen van het vmbo zitten voornamelijk jongens. Dat terwijl er in havo en vwo veel meiden zitten. Ook in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs gaat het meiden gemakkelijker af dan de jongens, deze laatste groep blijft nog steeds vaker zitten. Ook stromen jongens minder vaak door naar een hoger niveau, meiden doen dat wel.

Ook in de studententijd schijnt het dat meiden gemakkelijk hun studie met de andere onderdelen van het leven kunnen combineren. Driekwart van de dames die in 2001 begonnen met een universitaire studie had het diploma binnen zes jaar op zak, bij de mannen was dat 60 procent.

Leren kunnen we dus wel! Maar och, misschien zijn mannen dan weer beter in andere dingen.

Bron: Blikopnieuws
Foto: By Pyro Non-Sense, Via Everystockphoto

Lees ook:Meiden scoren beter dan jongens
Lees ook:Echte meisjes en jongens in hilarische reeks op de prairie
Lees ook:Meisjes huilen vaker dan jongens; dit is de reden…
Lees ook:Meer meiden in de techniek: vandaag Girlsday!
Lees ook:Column Irene: Vrouwenbrein vs. mannenbrein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>