Toprak Yalçiner (GTST) terug naar school voor seksuele voorlichting

Foto: Laura Heusinkveld

Foto: Laura Heusinkveld

Vanmorgen is het scholenproject van dance4life in Nederland van start gegaan. Ruim 10.000 leerlingen ontvangen vanaf vandaag een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie voor een wereld zonder aids. GTST-actrice Toprak Yalçiner bezocht de school waar zij ooit les gaf, het IJburg College in Amsterdam, om het startsein te geven van het project. Dat deed zij samen met mede-ambassadeur DJ Erik Arbores.

Toprak Yalçiner was eerder werkzaam op het IJburg College als docente Engels: “Fantastisch dat nu ook ‘mijn’ oude school mee doet aan het dance4life scholenproject! Ik vind het belangrijk om seksualiteit en hiv/aids bespreekbaar te maken, zodat jongeren leren hoe zij zichzelf kunnen beschermen. Dat doe ik vandaag dus ook. In mijn tijd als docent merkte ik dat het onderwerp nog steeds een taboe is en dat veel jongeren er niet over durven te praten. De komende maanden is seks in ieder geval weer het onderwerp van gesprek op scholen door het hele land!”

Het IJburg College in Amsterdam ontving vandaag als eerste school een bezoek van het dance4life tourteam. Toprak gaf samen met mede-ambassadeur Erik Arbores het startsein van het scholenproject. Vanmorgen verrasten zij honderden leerlingen van het IJburg College met een surprise party.

Eerder dit jaar brachten de twee ambassadeurs samen een bezoek aan projecten van dance4life in Oeganda. Erik Arbores: “De komende tijd zullen duizenden leeftijdsgenoten weer in actie komen voor dance4life. Ik heb eerder dit jaar in Oeganda zelf kunnen zien waarom het werk van dance4life zo hard nodig is. Ik hoop dat ik mijn enthousiasme kan overbrengen op alle scholieren die dit najaar aan dance4life meedoen!”

Lees ook:Nikkie Plessen naar Kenia voor dance4life
Lees ook:‘Doodnormaal’ met de helikopter naar school
Lees ook:Nikkie Plessen onder de indruk van reis naar Kenia
Lees ook:Terug in de tijd met GTST; zesde seizoen op dvd
Lees ook:Dj Erik Arbores (15) kersverse ambassadeur dance4life

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>