Stichting voor jongeren met reuma: Youth-R-well.com

Je kent het vast wel; Je hebt je de vorige avond heerlijk uitgesloven in de sportschool, maar de volgende ochtend word je wakker met spierpijn over het hele lichaam. Niet fijn! Wist je dat er jongeren zijn die hier elke dag mee opstaan? Als gezonde jongere sta je er niet vaak bij stil dat er andere jongeren in je omgeving zijn waar je aan de buitenkant niets raars aan kan zien maar die wel elke dag pijn hebben. Deze jongeren kunnen zich erg onbegrepen voelen en vinden het moeilijk hierover te praten met vrienden. Youth-R-well.com is de stichting die zich inzet voor deze jongeren met reuma.

Wanneer men praat over reuma denkt iedereen al snel aan een vijftigplusser achter een rollator. Reuma is echter veel meer dan dat. 1000 tot 3000 kinderen krijgen de diagnose reuma voor hun zestiende levensjaar en ook bij jongvolwassenen komt reuma veel voor. Deze jongeren lopen tegen hele andere problemen aan dan volwassenen die deze ziekte hebben. Zo moet reuma gecombineerd worden met school, studie en een bijbaantje, maar ook met een sociaal leven. Op jonge leeftijd wordt het pijnlijk duidelijk dat je met reuma soms veel minder kan dan je leeftijdsgenoten. Daarnaast speelt onbegrip ook een grote rol in het leven van deze jongeren. Vrienden kunnen gek op kijken wanneer je het ene moment de trap af rent en het volgende moment krom van de pijn om de lift staat te wachten.Youth-R-well.com wil deze jongeren helpen door een platform neer te zetten waar jongeren met reuma zich in herkennen en in contact kunnen komen met elkaar. Door informatie te geven, maar ook door sociale activiteiten te organiseren –zowel online als offline – helpt youth-R-well.com een handje bij het op een positieve manier inpassen van deze vervelende ziekte in je leven. Daarnaast wil de stichting ook jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren zich meer begrepen voelen en ook meer begrip krijgen in de samenleving.

Op 27 februari aanstaande komt youth-R-well.com met een vernieuwde website! Hier kunnen lotgenoten contact met elkaar zoeken en kunnen zijn ervaringen en tips uitwisselen. In de zomer is er een spetterend openingsevent met een dj, hapjes en drankjes, om het vernieuwde youth-R-well te vieren. Hierbij is iedereen welkom, die zich ook maar iets aangetrokken voelt tot deze groep!

Ken jij of ben jij een jongere met reuma? Of nieuwsgierig geworden naar deze ziekte? Kijk voor meer informatie op www.youth-r-well.com.

Lees ook:GTST’er ‘Nina’ zet zich in voor jongeren
Lees ook:MoneySkills moet jongeren wijzen op gebreken met geldomgang
Lees ook:Jeugdwerkloosheid: Jongeren voor invoering startersbeurs
Lees ook:Nelly.com lanceert collectie met blogger afterDRK
Lees ook:Jongeren: leg je wensen over het levenseinde vast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>