Jongeren voorstander van ‘pubergesprek’

Tweederde van de scholieren (63%) vindt het ‘pubergesprek’ een goede zaak. Eén op de vijf (20%) geeft aan behoefte te hebben aan zo’n gesprek. Driekwart (79%) zou het wel beter vinden als het gesprek vrijblijvend aangeboden werd. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 700 scholieren van 12 t/m 24 jaar uit het 1V Jongerenpanel.

Minister Schippers (VWS) heeft besloten dat scholieren vanaf 14 jaar op school een verplicht gesprek met een arts of verpleegkundige krijgen over gezondheid. Voornaamste doel is het tegengaan van obesitas. Scholieren zouden vooral willen praten over hun onzekerheden en over gezond eten en gewicht.

Verdeeldheid over effectiviteit
Jongeren zijn verdeeld over de doeltreffendheid van het plan: 44 procent denkt dat het helpt om obesitas terug te dringen, 47 procent denkt van niet. De beste manier om overgewicht onder jongeren tegen te gaan, zo stellen zij zelf, is door op meer plekken gezond eten aan te bieden en ongezond eten duurder te maken.

Te dik
Een kwart (24%) van de scholieren uit het onderzoek vindt zichzelf te dik. In deze groep ligt de behoefte aan een gesprek hoger dan gemiddeld: één op de drie (31%) geeft aan graag een gesprek met een arts of verpleegkundige te hebben.

Ga voor meer informatie naar: http://1vjongerenpanel.eenvandaag.nl/.

Lees ook:Jeugdwerkloosheid: Jongeren voor invoering startersbeurs
Lees ook:Bondage populair; Vijftig tinten grijs inspireert jongeren
Lees ook:Crisis verandert jongeren van jobhoppers in vaste kracht
Lees ook:MoneySkills moet jongeren wijzen op gebreken met geldomgang
Lees ook:Jongeren in de ban van Project X Haren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>