Voor het nieuwe schooljaar is het ook belangrijk dat je een powerontbijt eet, zodat je voldoende energie hebt om de dag door te komen. Muesli met yoghurt is zo’n powerfood ontbijt. Daarom vandaag een nieuwe how to. How to muesli maken, zodat jij elke schooldag of gewoon elke dag goed kunt beginnen.
Wat je nodig hebt:
- 300 gram havervlokken
- 75 gram amandelsnippers
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram hazelnoten
- 75 gram rauwe kokossnippers
- 200 gram gedroogd fruit zoals dadels, abrikozen of appel
- 2 flinke eetlepels lijnzaad
- 100 ml agavesiroop
- 2 eetlepels boter of kokosolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en laat de boter smelten.
- Doe de agavesiroop bij de boter.
- Zorg ervoor dat alle droge ingrediënten bedekt zijn met het botermengsel.
- Leg het mengsel op de bakplaat en bak het ongeveer 30-35 minuten.
- Schep regelmatig om.
- Laat het afkoelen en bewaar het daarna is een afsluitbare bak.
Lees ook:How to: krentenbolletjes maken
Lees ook:How to: muffinsticks maken
Lees ook:How to: soesjes maken
Lees ook:How to: havermout koekjes maken
Lees ook:How to: Rocky roads maken