Curt Fortin hoopt dat emotie in Malaika goed overkomt

Mike__Curt_Fortin__gdCurt Fortin is inmiddels een bekende in medialand door zijn optredens als muzikant, presentator en acteur. Vanaf vanavond is de duizendpoot te zien als de serieuze, maar aardige stagebegeleider Mike in de nieuwe RTL 5 soap Malaika. Blogger Yolande Tump interviewt hem voor Meiden.blog.nl.

Hoe vond je het om jezelf terug te zien?
“Leuk, maar ook eng en een beetje raar. Gelukkig heb ik deze aflevering al een paar keer gezien, anders had ik vanavond niet kunnen slapen.”

Ben je zó ijdel?
“Nee, ik ben niet ijdel, maar het is wel confronterend. Je werkt natuurlijk veel met close-ups en als ik dat zie, denk ik: “die wallen!” Oh wacht, dat is toch ijdel. Je hebt me! Nee, maar het is gewoon dat je een rol invult met een bepaalde emotie. Dan hoop je dat het goed overkomt, daar ben ik heel kritisch over.”

Hoe hoop je dat je overkomt?
“Ik hoop dat ik niet te streng overkom en wel sympathiek. Anders had ik ook echt een probleem want die sympathie heb ik nodig voor de rest van het verhaal. Straks ben ik ook verliefd op Zoë en dan word ik juist wel weer echt een kluns.”

Lijk je in sommige opzichten op Mike?
“Heel veel. Je zou het niet zeggen, maar ik ben echt een nerd als ik iemand leuk vind. Dan klap ik helemaal dicht en word ik echt onhandig. Ik kom niet eens uit mijn woorden en dan durf iemand niet aan te kijken. Ik loop tegen dingen aan en alles gaat kapot.”

Dus het was makkelijk om die rol te spelen?
“Ja, maar het was wel een uitdaging om een balans te vinden, vooral omdat ik ook moet schakelen naar de serieuze Mike die alles onder controle heeft op de werkvloer. Dat was de uitdaging.”

Heb je, ondanks het feit dat de rol dicht bij jezelf lag, je wel voorbereid op de rol?
“Toen ik gevraagd werd, kreeg ik een omschrijving van wie Mike was en de lijnen waar hij mee te maken gaat krijgen. Ik heb toen wel serieus nagedacht hoe ik dit moest aanpakken. Uiteindelijk botert het ook niet zo goed tussen hem en Zoë en dan wordt hij strenger. Maar ja, dan mag hij geen rotzak worden. Die nuance daarin is echt een uitdaging. Ik weet namelijk dat als ik mijn gezicht op een bepaalde manier zet, ik dat wel word. Daarom heb ik thuis in de spiegel gekeken hoe ver ik kan gaan met mijn gezicht.”

Had je hiervoor eigenlijk al ervaring in de zorg?
“Ik heb niet in de zorg gewerkt, maar ben wel vier jaar ambassadeur geweest van de Lepra Stichting en ik ben vier keer naar Vietnam geweest om daar te werken met ex-leprapatiënten. Ik vind het belangrijk om iets te betekenen voor iemand die niets of minder kan.”

Je hebt dus wel een zorgzame kant?
“Ja, ik heb wel het ‘zorg-gen’, haha!”

Tekst: Yolande Tump.

Lees ook:Nina van Koppen debuteert in zorg-soap Malaika
Lees ook:I Can Make You A Supermodel: Sanna vertelt hoe dat is
Lees ook:Liza Sips, Juvat Westendorp en Jasmine Sendar in Malaika
Lees ook:Het meisje dat in vuur en vlam stond
Lees ook:Owen Playfair (MainStreet): “Ik hoop dat dit nog lang doorgaat”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Curt Fortin hoopt dat emotie in Malaika goed overkomt

  1. Petra

    Ik ben heel benieuwd hoe de verhaallijnen rond Mike verder gaan lopen :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>