Review: LOOkX Bio Protector powder met SPF 20

lookxbiobronzerVan mezelf heb ik een aardig blank en soms vet huidje. Zelf gebruik ik af en toe een poeder om mijn gezicht te matteren, maar verder draag ik nooit bronzer. Bronzer lijkt toch altijd net iets too much op mijn gezicht, het ziet er al gauw een beetje té Oh oh Cherso-bruin uit. Tot ik de LOOkX-poeder leerde kennen.

Wat LOOkX belooft
De LOOkX Bio Protector powder Medium SPF 20 (wát een naam) verbergt volgens LOOkX oncharmante droogtelijntjes, matteert glanzende zones en geeft ook nog een subtiele, gouden glans. De vitamine E en factor 20 die erin zitten moeten beschermen tegen vrije radicalen en UV-stralingen. En even voor de duidelijkheid: vrije radicalen zijn kortgezegd atomen of moleculen die, als er teveel van zijn, schade kunnen aanrichten aan je lichaam. In dit geval dus aan je huid. De poeder is kortgezegd dus een soort subtiele bronzer/matterende poeder met SPF 20 die je huid beschermt.

En hoe werkt het echt?
Met mijn blanke huid was ik dus wel erg benieuwd naar deze poeder. Allereerst geeft de poeder een subtiele kleur op mijn gezicht. De poeder is niet te bronzing, waardoor ik gewoon een mooi en gezond kleurtje krijg. De glitters die erin zitten hadden voor mij wel wat minder grof gemogen, ze kwamen wel heel nadrukkelijk naar voren. Dit kan ook weer het matterende effect verminderen, wat juist niet de bedoeling is. De poeder matteert ook erg goed, mijn huid is een stuk minder vet. Ook de kwast die erbij ‘hoort’ (natuurlijk kun je deze ook voor blush of een andere poeder gebruiken) werkt met zijn houten steel erg fijn. De synthetische haren zijn vanaf de steel lichtgekleurd, maar de uiteinden zijn donkerbruin. Zo zie je goed hoeveel poeder op de kwast zit.

Perfect voor de zomer
Ik ben dus erg tevreden en blij met deze poeder. Hij is echt perfect voor als je een zomerse barbecue hebt, de avondzon nog heerlijk schijnt en met je mooiste zomerjurkje aan en blote voeten in het gras zit. De poeder geeft gewoon een mooie, zomerse en subtiele tint, die ik nog bij niet veel poeders heb gezien.

Tekst: Merle van Dijk

Lees ook:Review Kruidvat Effex Maximum Volume Powder
Lees ook:Sprankelend de winter door met Bronzing Powder
Lees ook:LOOkX heeft nieuwe website met chat optie
Lees ook:LOOkX Sporty Set: voor sportieve meiden
Lees ook:LOOkX look: Velvet Luxery look

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>