Meer meiden crimineel

We hebben misschien minder spierkracht dan mannen en komen wellicht wat minder gevaarlijk over, toch zit er heel wat agressie in de Nederlandse meiden verborgen. Onderzoek van criminologen van de Vrije Universiteit Amsterdam toont aan dat criminaliteit onder meiden stijgt.

De meeste meiden zullen wel twee keer nadenken voor ze een klap uitdelen of een grote bek hebben. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Meiden die nergens voor terugdeinzen en zelfs criminele grenzen over gaan. Altijd al zo geweest natuurlijk maar deze uitzonderingen blijken de laatste tijd nogal toe te nemen. Het aantal criminele meiden stijgt zelfs sneller dan de criminaliteit onder jongens.

Verkeerde vrienden, een riskante leefstijl en problemen op school zijn meestal kenmerkend voor deze baldadige meiden. Dat komt overeen met het gedrag van criminele jongens maar er zijn ook verschillen. Zo speelt de psychische gezondheid van een meisje ook een rol, evenals het seksuele gedrag en de opvoeding door hun moeder.

Strenge moeders die hun dochter maar weinig emotionele steun bieden lopen de grootste kans op een dochter met ernstig crimineel gedrag. Deze meiden hebben vaak grotere problemen en begaan hun misdaden vaak op latere leeftijd dan de meiden die zich overgeven aan licht crimineel gedrag.

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Meiden minder crimineel door goed contact met moeder
Lees ook:Steeds meer meiden studeren Geneeskunde
Lees ook:MoodieZ wil meiden meer zelfvertrouwen geven
Lees ook:Meer meiden in de techniek: vandaag Girlsday!
Lees ook:Nieuw Meiden Magazine: Meiden Gossip!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer meiden crimineel

  1. sas

    Verkeerde vrienden, een riskante leefstijl en problemen op school,tijden veranderen,vergelijken met vroeger moet je niet doen.
    Alles gaat sneller en ook op jongere leeftijd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>