Column Marlijn Pruijm

1907603_10152150908153393_1971822718_nWow hoe leuk is dit. Marlijn Pruijmschreef speciaal voor meiden.blog een column over eten. Dit deed ze wel op een heel speciale manier. Lees mee en ontdek of jij hier ook wel eens last van hebt. De column heet (Cr)eating memories.

Heb je dat ook weleens? Dat er bij het ruiken van een bepaalde geur vergeten herinneringen bovenkomen? Die zijn er natuurlijk sinds het moment van ontstaan geweest, maar vaak diep weggestopt. Pas als ze getriggerd worden, komen de opgeslagen beelden boven. Ineens ben ik dankzij het langszweven van de aroma’s van een MilkBreak terug op de kleuterschool, waar veel van mijn klasgenootjes dit tussendoortje simpelweg aflikten, het buitenkantje stukje voor stukje afknabbelden om vervolgens het middenstuk te verorberen, of, mijn favoriet, het zachte middenstuk met hun voortanden afschraapten om vervolgens aan het koekgedeelte te beginnen. De geur van salami neemt me mee naar Taka-Tukaland, in gedachten zit ik samen met mijn oude vrienden Pippi, Tommie en Annika op een vliegend bed en eet beschuitjes (misschien waren het wel broodjes) met salami. Voor mij was er altijd de vegetarische variant. Het zien, en eten, van een Magnum Almond brengt me terug naar de manege. In de kantine probeer ik, samen met mijn paardenvriendinnen, de verleiding te weerstaan ijsjes uit de vriezer te pakken, om een paar minuten later de chocola van het ‘pakje boter’ af te eten. Ik heb waarschijnlijk nog een ijsschuld staan: ‘We betalen morgen wel,’ want we waren veertien, hadden nooit geld en waren iedere dag op de manege.

Groentje (Limondaine lemonsmaak), bolognese-chips, Knoppers en falafel met extra veel knoflooksaus (na het stappen) zijn enkele voorb

Lees ook:Column Chantal; Metro irritatie
Lees ook:Column Chantal: Happy Halloween in Spain
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal: Avonturen in het ziekenhuis
Lees ook:Column Chantal: Flamengo dans

Geen reacties // Reageer