Rubriek: Food & drinks

Schroefkurk verovert Nederland

Een wijntje op zijn tijd is lekker. Allen is het zo’n gedoe om die kurk eruit te halen. Maar nu is er iets nieuws. De schroefkurk. Jazeker, een kurk waarmee je de fles gemakkelijk afsluit. We waren al langer bekend met de schroefdop, maar nu is er dus ook een schr0efkurk. De kurk is exclusief

Lees verder...

Gezonde kwarktaartjes met Jules de Strooper koekjes

We gaan weer even op de culinaire tour. Jullie kennen ze vast wel, de heerlijke Jules de Strooper koekjes. Een koekje dat meer is dan alleen maar een koekje. Je kunt er namelijk ook heerlijk mee koken. Op de site van Jules de Strooper staan al verschillende recepten, maar ik heb als diehard foodie mijn

Lees verder...

5 redenen waarom je kaneel zou moeten eten

Heerlijk, de geur van gebakken appeltaart met kaneel. Dit specerij ruikt vaak niet alleen lekker, het is ook nog eens hartstikke goed voor je. Dus haal dat bruin gekleurde goedje maar snel uit de kast en meng het door je yoghurt, eet het op je appel of door je smoothie.        

Lees verder...

De foodtrends van 2015

Nog nooit zijn we zoveel met eten bezig geweest als de laatste jaren en dan vooral de laatste anderhalf/twee jaar. Er zijn steeds weer nieuwe technieken, diëten, levensstijlen en voedingsmiddelen. Biologisch, zonder suikers, zonder koolhydraten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Er zijn tegenwoordig ook heel veel Instagrams gewijd aan voedsel. Volgens Mathijs Vrieze,

Lees verder...

Review: Doppio Espresso Arnhem

Speciaal voor meiden.blog komt er een nieuwe rubriek. Het testen van leuke restaurantjes, cafeetjes, barretjes, lunchrooms, noem het maar op. Mocht je zelf een leuke plek weten laat het ons dan weten. Vandaag de kickstart met een geweldig koffietentje: Doppio Espresso Arnhem. Vorige week hebben jullie al kunnen lezen over Yoghurt Barn Utrecht.  

Lees verder...

How to: Yoghurt brokken maken

Soms heb je van die dagen dat je zin hebt in iets lekker. Maar dan wel het liefst in iets wat ook nog gezond is. Daarom zijn deze yoghurt ‘brokken’ de ideale oplossing. Ze zijn makkelijk om te maken, gezond en ook nog is erg lekker. Je kunt er zoveel mogelijk ingredienten aan toevoegen, die

Lees verder...

Tea bar introduceert nieuwe thee

De herfst heeft zijn intrede al gemaakt. Dat betekent koudere dagen, regen, vallende blaadjes en natuurlijk heerlijk in bed thee drinken. Of op de bank, of het werk. Anyway. Thee drinken kan gewoon altijd. Tea Bar heeft drie nieuwe heerlijke winterse theesmaken. Voor en tijdens de feestdagen.

Lees verder...

How to: krentenbolletjes maken

Wat is er nou lekkerder dan ‘s morgens opstaan en de geur van vers brood ruiken? Juist, eigenlijk bijna niets. Deze krentenbolletjes zijn dan ook perfect voor de zaterdag- of zondagochtend. Iris Kouwen, is een echt bak koningin en maakte deze heerlijke broodjes.      

Lees verder...

Review: yoghurtbarn

“Kwaliteit begint bij passie. Passie voor de natuur, lekker eten en genieten. Passie voor het pure. Zo is Yoghurt Barn ontstaan.” Dit is de slogan op de website van Yoghurt Barn. De laatste trend uit New York City is overgewaaid naar Nederland. De winkel is gelegen in Amsterdam en Utrecht. Ik was anderhalve week geleden op

Lees verder...

Recensie: Mooier fit, Women’s Health

We leven in een tijd waar iedereen fit wil zijn en gezond wil eten. En waarin zondigen een keer per week mag. Maar niks is toch lekkerder dan gewoon kunnen eten wat je hartje begeert. Omdat dat niet voor iedereen is weggelegd is er nu het boek Mooier fit, van Women’s Health. Een 6-wekenplan boordevol

Lees verder...

How to: Rocky roads maken

Rocky roads, klinkt misschien als een lastige weg om over heen te rijden maar het is iets heel anders. Een echt lekkernij met allemaal verschillende stukjes koek, snoep, rozijnen en dat overgoten met chocolade. Wie wilt dat nou niet? Vandaag in de how to, het maken van deze heerlijke rocky roads.      

Lees verder...

How to: havermout koekjes maken

Vandaag weer een nieuw how to, het bakken van havermout koekjes. Havermout is tegenwoordig helemaal in en je kunt het overal doorheen gooien. In smoothies, koekjes, taart, ontbijt en zelfs gebakken havermout. Soms heb je gewoon even behoefte aan een koekje die je lekker en verantwoord kunt opeten. Hierbij het recept voor havermoutkoekjes.    

Lees verder...

How to: soesjes maken

Gerechten zelf maken is toch het leukste wat er is? En vooral als je het dan ook nog eens kunt uitdelen aan vriendinnen of op school. Dit keer how to om soesjes te maken. Die lekkere bolletjes gevuld met slagroom en vaak bestrooid met poedersuiker, ideaal om zelf te maken.

Lees verder...

Ultieme moederdagtaart van Janny van der Heijden

Moederdag staat weer voor de deur en daar hoort natuurlijk een Moederdagscadeau bij. Niets is leuker dan een eigengemaakt cadeau. Tijdens de bakworkshop met Janny van der Heijden, die onder andere bekend is als jurylid bij Heel Holland Bakt, leerden we hoe je de lekkerste chocolade taart maakt met de fruitige crème likeur Amarula. Een

Lees verder...

Vrouwen bepalen massaal de restaurantkeuze

Uit het reserveringssysteem van Couverts blijkt dat 62% van de gebruikers vrouw is: het is dus de vrouw die een restaurant, eetcafé of brasserie uitzoekt en een tafel reserveert. Daarnaast is opvallend dat 71% van de etentjes tijdens kantooruren wordt gereserveerd. De meeste reserveringen vinden plaats op woensdag (21%).

Lees verder...