How to: Yoghurt brokken maken

Soms heb je van die dagen dat je zin hebt in iets lekker. Maar dan wel het liefst in iets wat ook nog gezond is. Daarom zijn deze yoghurt ‘brokken’ de ideale oplossing. Ze zijn makkelijk om te maken, gezond en ook nog is erg lekker. Je kunt er zoveel mogelijk ingredienten aan toevoegen, die je zelf wilt. Deze versie is met appel, kokos, goji bessen en pompoenpitten.

Wat je nodig hebt:
1 bakje
250 gram magere kwark
1 halve appel
2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels goji bessen
1 eetlepel kokos

Als variatie kun je bijvoorbeeld: blauwe bessen, bevroren aarbeien, pecannoten, walnoten, cacaonibs, witte chocolade, pistachenoten eraan toevoegen. Je kunt alles gebruiken, als je het maar lekker vindt.

Hoe maak je het:
Bekleed een bakje met aluminiumfolie. Doe de kwark in een bakje en doe de helft van de ingrediënten door de kwark heen. Meng goed. Schep dit in het bakje en strijk het glad. Doe de rest van de ingrediënten erbovenop. Zet het een nachtje in de vriezer. Dan weet je zeker dat het hard is. Serveer en eet wel meteen op want na een tijdje gaat het smelten.

 

 

Lees ook:how to: muesli maken
Lees ook:How to: havermout koekjes maken
Lees ook:How to: Rocky roads maken
Lees ook:How to: krentenbolletjes maken
Lees ook:How to: muffinsticks maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>