How to: soesjes maken

Gerechten zelf maken is toch het leukste wat er is? En vooral als je het dan ook nog eens kunt uitdelen aan vriendinnen of op school. Dit keer how to om soesjes te maken. Die lekkere bolletjes gevuld met slagroom en vaak bestrooid met poedersuiker, ideaal om zelf te maken.

Zelf soesjes maken is niet moeilijk, maar je moet er wel eventjes de tijd voor nemen. Dan weet je namelijk zeker dat het niet mislukt en je ze zorgen kleuren of blozen ze uit kunt delen.

Benodigdheden:
- 100 gram boter
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 gram bloem
- 4 eieren

Voor de vulling:
- 250 ml melk
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel bloem
- 3 zakjes vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 1 blaadje gelatine

1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
2. Doe de melk het water en de boter in een pannetje en laat de boter helemaal smelten.
3. Haal de pan van het vuur en doe daar de bloem bij, roer totdat je een bal met deeg krijgt. Zet weer op het vuur en verwarm totdat er vet uitkomt.
4. Haal de pan van het vuur en doe er een voor een de eieren bij. Meng heel goed. Doe het volgende ei er pas bij als de andere zijn opgenomen.
5. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en doe het soesjesdeeg in een spuitzak of schep er kleine bolletjes van op de bakplaat. Houd er wel wat ruimte tussen, want ze zetten uit.
6. Bak de soesjes ongeveer in 20 minuten goudbruin. Nu ga je de vulling maken.
7. Verwarm 250 ml melk in een pannetje. Klop in een kommetje de eidooiers met de vanillesuiker en bloem goed door elkaar.
8. Als de melk kookt haal je het van het vuur en giet je een klein beetje bij het eidooier mengsel, meng het goed door elkaar. Giet dan het hele mengsel in de pan en laat het rustig inkoken totdat er een soort vla, custard ontstaat.
9. Giet het mengsel op een bord en zet het even in de koelkast. (kijk ondertussen goed of je soesjes gaar zijn)
10. Klop de slagroom op en zet even in de koelkast.
11. Week het gelatineblaadje in koud water en doe het later met een klein beetje (een eetlepel) in een pannetje en verwarm totdat de gelatine is gesmolten.
12. Doe de gelatine bij de custard en meng goed. Doe de custard met gelatine bij de slagroom en meng totdat je een goede massa hebt.
13. Zodra de soesjes zijn afgekoeld maak je een heel klein gaatje in de onderkant.
14. Neem een spuitzak en doe het slagroommengsel daarin. Spuit voorzichtig aan de onderkant het mengsel in de soesjes. Voila.

 

Lees ook:How to: muffinsticks maken
Lees ook:How to: Rocky roads maken
Lees ook:How to: krentenbolletjes maken
Lees ook:how to: muesli maken
Lees ook:How to: Yoghurt brokken maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>