DIY: Ibiza armbandjes maken

Zelf sieraden maken lijkt heel moeilijk maar dat hoeft niet zo te zijn. Ibiza armbandjes maak je snel en gemakkelijk! Deze armbandjes zijn erg hip en leuk om cadeau te geven aan je vriendinnen. Redacteur Tessa vertelt hoe jij ze ook zelf kunt maken.

Redacteur Tessa is erg creatief en maakt haar eigen Ibiza armbandjes. “Ik was op zoek naar deze armbandjes maar ik zag ze vaak in de winkel liggen voor €30,- per stuk. Dat vond ik echt te duur. Ineens kwam ik op het geniale idee om deze armbandjes zelf te maken. Het is makkelijk en nog leuk om te doen ook. Ik verkoop ze nu of geef ze cadeau aan mijn vriendinnen.”

Wat moet je doen?
Er zijn verschillende kralenwinkeltjes of webshops waar je alle soorten kralen kunt kopen. Hier zoek je verschillende leuke kralen, bedels en hangertjes uit die je zelf leuk vindt. Let wel op dat het gaatje groot genoeg is, want het koord is redelijk dik. Je kunt een paar zakjes met standaard kraaltjes kopen in verschillende kleuren. Dit zijn bijvoorbeeld zakjes van 50 kralen in dezelfde kleur (soms ook gemixt met verschillende kleuren) en kunnen gebruikt worden voor simpele armbandjes of gecombineerd worden met de speciale kralen, bedels en hangers.

Daarna ga je koord uitzoeken. Je kiest dun koord of elastiek (wanneer je hem ook gemakkelijk af wilt kunnen doen)uit in welke kleur je maar wilt. Je hebt ongeveer 40/50 cm nodig per armbandje als je het armbandje met 2 draden maakt, de helft als je hem met 1 draad maakt. Tot slot kan je ervoor kiezen om een slotje te kopen, maar oorspronkelijk worden ze gewoon geknoopt.

Alle materialen zijn binnen dus het rijgen kan beginnen! Je rijgt de kralen aan het draad en bevestigd deze met een knoop aan beiden kanten. Je kunt zoveel kralen gebruiken als je wilt maar je kan er ook voor kiezen om maar 1 of 2 kralen te gebruiken (less is more ).

Wanneer de armbandjes klaar zijn kun je ze vastknopen om je pols. Natuurlijk kun je er ook al je vriendinnen blij mee maken en hebben jullie leuke vriendschapsbandjes! Het leuke aan deze armbandjes is dat je zoveel verschillende Ibiza armbandjes kunt combineren in verschillende kleuren als je zelf wilt.

Kosten van de armbandjes:
Speciale kralen, bedels en hangertjes: €0,20 – €1,00
Koord:  €0,50 – €1,00 per meter
Elastiek: €0,25 - €0,75 per meter
Zakjes basis kralen: €1,50 – €2,00

Veel plezier met het maken! Mocht je toch geen zin hebben om de armbandjes zelf te maken maar wil je er wel eentje kopen? Stuur dan een email naar [email protected].

Actie voor lezers van meiden.blog:  €1,50 p.s. (ipv €2,00 p.s.) of 3 voor €4,00)!

Door: Tessa Liebrand

 

Lees ook:DIY: opbergpotten maken
Lees ook:DIY: haarmasker maken
Lees ook:DIY: jurkjes maken van mannenkleding
Lees ook:DIY: taai taai trifle maken
Lees ook:Voel je als een ster op Ibiza met deze doeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>