DIY: haarmasker maken

Bron: flickr.com
By: Kelly Rae Feaster


Het is weer enige tijd geleden dat er een Do It Yourself op meiden.blog stond. Daarom hebben we vandaag een extra leuke. Do It Yourself: haarmasker maken. Want in deze tijd van het jaar, van zomer naar herfst, kan het haar wel een oppepper gebruiken. 


Soms is het zo fijn om dingen zelf te maken. Bespaart je geld en het is ook nog is veel sneller in gebruik. Maskers kun je altijd gebruiken. In de zomer, winter, herfst of lente, het maakt niet uit. Hieronder is een top drie samengesteld om je haar weer een gezonde touch te geven. Doe het ongeveer 1x in de week of 1x in de twee weken.

Ei en yoghurt masker
- 1 ei
- 50 ml yoghurt

Kluts het ei los en giet daarna de yoghurt erbij. Zorg ervoor dat jij je haar al hebt gewassen. Doe daarna het masker in en laat het ongeveer 10 minuten zitten. Spoel het daarna heel goed uit en niet te warm anders krijg je klontjes ei en dat wil je natuurlijk niet.

Mayonaise-walnootmasker
- 2 flinke eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel walnootolie

Meng de ingrediënten door elkaar en zorg ervoor dat het heel goed is gemengd. Breng het aan op droog haar, kijk uit je shirtje kan vettig worden, dus zorg ervoor dat je een handdoek om hebt geslagen. Als je het goed gemasseerd hebt doe je een badmuts op en laat je het ongeveer 30 minuten intrekken. Spoel het daarna heel goed uit met shampoo en conditioner.

Olijfolie, honing en banaan masker
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 geprakte banaan
- 1 flinke eetlepel honing.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Zorg ervoor dat de banaan goed geprakt is. Breng dit aan op je haar en laat het 20 minuten intrekken. Spoel het daarna heel goed uit met water en was je haar met shampoo.

Lees ook:DIY: Ibiza armbandjes maken
Lees ook:DIY: opbergpotten maken
Lees ook:DIY: jurkjes maken van mannenkleding
Lees ook:DIY: taai taai trifle maken
Lees ook:Snelle boost voor je haar: 1 Minute Haarmasker Kruidvat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>