Veilig op vrijerspad

Seks, de één is er vroeg bij, de ander wacht liever nog even. Niet iedereen is er even snel klaar voor en dat is maar goed ook want naast dat seks heel leuk kan zijn, kan het ook grote problemen met zich meebrengen. Een ongewenste zwangerschap bijvoorbeeld.

Gelukkig daalt het aantal tienermoeders in Nederland. Maar ondanks alle voorlichtingen op school en thuis kiezen veel jongens en meiden ervoor toch nog steeds onveilig te vrijen door geen gebruik te maken van voorbehoedsmiddelen als een condoom tijdens het vrijen.

Veel meiden denken dat zwangerschap hen toch niet overkomt, en slikken daarom bijvoorbeeld geen pil. Wanneer je gaat vrijen zonder condoom of pil, is er echter helemaal geen garantie dat je niet zwanger zult raken. Let op! Bij het slikken van alleen de pil is zwanger raken nog steeds niet helemaal uitgesloten! Zo werkt de pil bij gebruik van bijvoorbeeld antibiotica niet meer honderd procent en ben je dus niet helemaal beveiligd.

Meiden doen er daarom goed aan om de pil te slikken, en de jongens om bij het vrijen een condoom te gebruiken. Deze zijn bij een drogist te halen, maar kunnen ook gewoon bij een online drogisterij besteld worden wanneer je deze niet durft af te rekenen.

Dit bericht is geschreven door Marieke van Gorchum van Huishoudtips.

Lees ook:Britt en Ymke gaan op wereldreis: vanaf 24 april op tv
Lees ook:BN’ers aan de drugs: ‘Spuiten en slikken’ op het podium
Lees ook:Kijk Friends with benefits op dvd of blu-ray
Lees ook:Avithal wordt gevolgd op weg naar haar ontmaagding
Lees ook:Het veld op!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>