Lentekriebels van Simon Keizer, Chris Zegers, Jan Kooijman

De lente is hét seizoen waarin vrouwen opbloeien en zich goed voelen. Ruim de helft van de vrouwen (52%) straalt in de lente meer dan tijdens andere seizoenen. Een derde van de vrouwen voelt zich in de lente zelfs mooier. Dit blijkt uit onderzoek van Etos naar de persoonlijke verzorging van vrouwen in de lente.

Het mooist voelen vrouwen zich met een lekker bruin kleurtje op hun gezicht, als ze een paar kilo’s kwijt zijn of een nieuwe lenteoutfit dragen. Een op de drie vrouwen is tijdens de lente kritischer over haar uiterlijk. Ze besteden hier meer aandacht aan, door extra verzorging van de huid of gezondere voeding.

Iedere vrouw herkent het ultieme lentegevoel. Zingende vogels in de ochtend (50%), de natuur die in bloei staat (49%) en het eerste zonnetje op het terras (37%) geven vrouwen dit vrolijke lentegevoel. Ook de stijgende temperaturen en langer worden van de dagen bezorgen vrouwen ‘lentekriebels’. Een op de vijf vrouwen flirt in de lente vaker dan tijdens andere seizoenen.

Tips van vriendinnen (42%) zijn de belangrijkste inspiratiebron voor vrouwen als het gaat om hun uiterlijk. Daarna volgen tips uit tijdschriften (27%). Bijna twee derde van de vrouwen gaat zelf actief op zoek naar beautytips in tijdschriften, kranten en op het internet.

Bijna de helft van de vrouwen ziet er in de lente ‘frisser’ uit en past het kapsel en de kleding aan op het seizoen. Uiteindelijk hecht ruim de helft van de vrouwen de meeste waarde aan het oordeel van hun partner over het uiterlijk. Ook kijken Nederlandse vrouwen graag in de spiegel, hoe zij eruit zien wordt door een op de vijf vrouwen meer dan 10 keer per dag gecontroleerd in de spiegel, winkelruit of telefoon.

Vrouwen krijgen nóg meer lentekriebels van Zanger Simon Keizer en presentator Chris Zegers (beiden 8%). Ook de acteurs Jan Kooiman (7%) en Barrie Atsma (5%) laten het hart van de vrouwen in de lente sneller kloppen.

Lees ook:Nick Schilder en Simon Keizer naar Cuba en Jamaica
Lees ook:Carice van Houten, Jan Kooijman, Irene Moors: Sneeuwwitje
Lees ook:Bn’ers als Jan Kooijman en Lieke van Lexmond over Italië
Lees ook:Jan Kooijman: “Ik zou dit het liefst ieder jaar willen doen”
Lees ook:Jan Kooijman en Nicolette Kluijver presenteren show met BN’ers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>