Jan Kooijman: “Ik zou dit het liefst ieder jaar willen doen”

Foto: William Rutten

Jan Kooijman heeft uitgebreid met onze blogger Irene Groenink gesproken. Hij vertelt onder meer over So You Think You Can Dance The Next Generation, het programma dat vanavond van start gaat. Zoals ook bij de gewone So You Think You Can Dance, is Jan Kooijman één van de juryleden.

Ik hoef je zeker niet te vragen wat je ervan vond..

Jan lacht. “Nee, ik vond het echt heel erg leuk!”

Kijk jij jezelf altijd terug op televisie?

“Ja, ik kijk wel terug wat ik gemaakt heb, ja.”

Is dat ijdelheid?

“Oh nee, helemáál niet! Dat is hoop om beter te worden, haha.”

Zelfreflectie..

“Ja, absoluut. Ik kijk wat beter kan en wat anders zou kunnen.”

Heb je daar voorbeelden van?

Jan denkt even na. “Nee, ik kan nu zo gauw niet een concreet voorbeeld vinden.”

Even terug naar So You Think You Can Dance The Next Generation: gaat het de gewone versie overtreffen?

“Oef, dat zou ik wel ongelooflijk leuk vinden! The Voice Kids heeft het natuurlijk net niét gedaan, maar ja. Ik vond het in ieder geval een feest om te maken. Ik zou dit het liefst ieder jaar willen doen.”

Een feestje, omdat?

“Ik heb gewoon heel veel lol gehad doordat die kinderen zo ongelooflijk leuk, onbevangen, lief en nog eerlijk in hun reactie zijn. En daardoor zijn ze ook heel verrassend.” Jan noemt het voorbeeld van Hidde, een op het eerste oog stille jongen, die tijdens het dansen helemaal los komt. “’t Is net Superman Clark Kent, haha.”

’t Zal ook wel moeilijk zijn om met kinderen te werken..

“Ja, daar was ik ook een beetje bang voor. Zo van: gaat ons dat wel lukken? Moeten we onszelf niet heel erg forceren om iemand anders te zijn? Maar dat was helemaal niet het geval. Die kinderen willen oprecht van ons horen wat wij van hun vinden en daardoor kunnen wij kritisch en opbouwend zijn en kunnen wij tips geven. Dus ja, ik was eigenlijk heel blij verrast.”

Toch kan ik me voorstellen dat het moeilijker is om een kind af te wijzen dan een volwassene..

“Nou nee, grappig genoeg niet. Een kind heeft nog zóveel tijd om te groeien. Een volwassene is al enigszins gevormd en daar kan nog maar een klein beetje aan gesleuteld worden. Kinderen hoeven zich dus veel minder zorgen te maken over het feit dat ze iets nog niet kunnen.”

Enne, kan je dochtertje Logan al een beetje goed dansen voor een bijna 2-jarige?

Jan lacht. “Die is wat je zegt gewoon een bijna 2-jarige. Verder niks bijzonders.”

Wat ik niet begrijp: je kunt dansen, acteren, zelfs zingen (zie duet met Jim Bakkum op YouTube).. ..Waarom hebben we jou nog nooit in een musical gezien?

“Oh, heb je dat duet gezien?! Haha, briljant! Maar nee, dat is gewoon niet iets wat ik op dit moment wil doen. Ik ben nu in staat om allerlei verschillende projecten aan te pakken en heel veel verschillende dingen te doen. Als ik in een musical zou gaan spelen, zou ik dat niet meer trekken.”

Wat vind je op dit moment het leukste project waar je mee bezig bent?

“Ik vond So You Think You Can Dance The Next Generation heel erg leuk om te doen, maar Take Me Out vind ik óók heel erg leuk. Dat is ook echt een feest om te maken. Evenals RTL Boulevard..”

En Cheat On Me dan?

“Cheat On Me is te gek, maar da’s echt zo’n kort project. Als je mij vraagt welke projecten ik het leukste vind, zou ik die andere dingen noemen.”

Heb je nog dromen op het gebied van carrière?

“Er zijn altijd dromen. Ik zou bijvoorbeeld nog heel graag in meer films of mooie series willen spelen. Maar ik vind eigenlijk dat ik daar niet teveel uitspraken over moet doen. Ik moet mezelf gewoon rustig de tijd geven om naar mijn doelen toe te gaan.”

Wij zien vanzelf wel waar jij allemaal opduikt!

Precies!

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Wat zou jij doen als je acht miljoen wint!
Lees ook:Jan Kooijman en Dennis Weening over ‘Killer Karaoke’
Lees ook:Modellen ontmoeten Paris Hilton – zou jij dat willen?
Lees ook:Juvat Westendorp: Als ik iets doe, dan doe ik het gelijk goéd
Lees ook:Wat zou jij doen? Gewetensvraag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>