Liefde en drama aan de Hartenstraat

“En dan hebben we hier het koffiehuis, waar veel scènes zich zullen gaan afspelen,” vertelt Sanne Vogel, regisseuse van Hartenstraat, de nieuwe Nederlandse romantische komedie die zich afspeelt in hartje Amsterdam. Meiden.blog.nl bezoekt de castpresentatie van deze film.

De tocht van de castpresentatie voert ons langs alle belangrijke locaties van de film. En wie komen we daar tegen? De acteurs die elk op hun eigen filmlocatie klaar staan om de pers te begroeten. Patrick Martens komt lachend en zwaaiend een van de locaties uit, zijn arm om zijn tegenspeler. “Wij spelen een homostel,” roept hij luid. “Niet alles geloven wat hij zegt, hoor,” roept regisseuse Sanne snel terug.

‘Hartenstraat’ speelt zich af in de negen straatjes van Amsterdam, waar eigenlijk een dorpsgevoel heerst. We volgen een aantal levens van mensen uit deze gezellige buurt, waar iedereen een beetje ‘familie’ is. “Het is leuk, omdat het echt is. Toen ik het script las, dacht ik gelijk: ‘he, die ken ik! En die ook! Het is heel herkenbaar en dat maakt het interessant,” vindt Sieger Sloot.

Sieger Sloot maakt in de film wél deel uit van een homoseksueel koppel. “Ja, Egbert-Jan en ik zijn in de film een koppel dat al een tijdje samen is. De nodige spanningen komen dus aan bod. Dat zorgt voor een beetje drama, dus dat is wel een leuke rol,” vindt hij. “En ik mag lekker stoken in hun relatie,” grijnst Jan Kooijman. “Ik wil graag zoveel mogelijk verschillende rollen doen. Een stokende homoseksueel stond nog niet op mijn lijstje, dus deze rol lijkt me heel leuk om te doen,” vindt Kooijman.

Dat de cast zin heeft in de film, is duidelijk. “Amsterdam heeft een van de mooiste decors, het is geweldig om hier te mogen filmen. Bovendien zit het script heel goed in elkaar. Sanne heeft het te gek gedaan, ze is ook te gek. Ik kijk ernaar uit om met haar te werken. Ik ben pas deze week gecast, ik had al wat meegekregen over de film, dus ik zei direct ‘ja’! Hartstikke leuk om te doen, ik heb er zin in,” vindt Sloot.

Ook voor Noah Valentijn is de film bijzonder. “Ik ben al zes jaar niet in Nederland geweest, ik woonde eerst in New York, het laatste jaar in LA. Nederland is wel weer even wennen. Maar ik ben speciaal voor deze film terug gekomen. Ik ben hier ook maar vijf weken, dus tijd is kostbaar. Ik probeer zoveel mogelijk te doen in die tijd.”

Behalve Jan Kooijman, Sieger Sloot, Patrick Marten en Noah Valentijn, spelen ook Georgina Verbaan, Egbert-Jan Weeber, Bracha van Doesburgh, Tygo Gernandt, Marwan Kenzari en Benja Bruining een rol. Nieuw talent Nadia Koetje speelt haar allereerste rol. Ook regisseuse Sanne Vogel maakt haar debuut; dit is haar eerste grote film.

Tekst: Paula Boon

Lees ook:Acteurs Hartenstraat vertellen over de liefde
Lees ook:Niels Geusebroek maakt titelsong Hartenstraat
Lees ook:Hotel 13: the story continues met drama en spanning!
Lees ook:Johnny en Leontine helpen de liefde een handje
Lees ook:Affaires en bedrog in Overspel in de liefde bij Net5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>