Bloglight > Blogger in de spotlights: Evelien van Fotografille

Meiden.blog.nl interviewt iedere vrijdag, zaterdag en zondag interessante bloggers in de rubriek Bloglight. In deze editie grafisch ontwerper en fotograaf Evelien Oerlemans. Zij vertelt over Fotografille.

“December 2010 startte ik een 52 weken project. Ik maakte in 2011 iedere week een zelfportret en om deze foto’s te kunnen delen begon ik een blog. Al snel begon ik ook photoshop tutorials te maken en niet lang daarna kwamen andere artikelen over fotografie en beeldbewerking. Fotografie wordt vaak gezien als een technische en ingewikkelde hobby maar ik weet dat er veel meiden zijn die (net als ik) de creatieve kant willen ontdekken op een makkelijke manier. Omdat ik zo’n site niet kon vinden ben ik er zelf 1 begonnen. Ik vind het leuk om mensen iets te kunnen leren en ik vind het super leuk om te zien als iemand een tip heeft opgevolgd of een tutorial heeft uitgevoerd.”

Omschrijf je blog in het kort?
“Fotografille is een website over fotografie en beeldbewerking speciaal voor meiden. Geen lastige saaie teksten maar simpele uitleg van technieken, inspiratie, tips waarmee je snel zelf aan de slag kan, Photoshop tutorials, DIY en fotowedstrijden om aan deel te nemen.”

Wat is er zo leuk aan bloggen?
“Wat ik het leukste vind aan bloggen is dat ik mijn hobby/beroep en de bijbehorende kennis over kan brengen aan mensen die er naar op zoek zijn. Mijn bezoekers zijn heel leuk om voor te schrijven omdat ze enthousiast zijn en waarderen wat je doet. Verder vind ik het geweldig dat bijvoorbeeld bedrijven interesse tonen wanneer ik vraag of ze mijn fotowedstrijd willen sponsoren in de vorm van een prijs. Dan besef ik me pas dat het hebben van een blog je een soort macht geeft.

Hoe standaard het ook klinkt, het geheim van bloggen is dat je het niet doet voor de aandacht maar omdat je het leuk vindt. Als dat niet je nummer 1 reden is om een blog te starten dan is hij gedoemd te mislukken. Het bijhouden van een blog kost enorm veel tijd en vergt veel energie. Ik werk gewoon 40 uur in de week, dus kan alleen in avonden en weekenden aan mijn blog werken. Soms moet je dus keuzes maken tussen een avond bloggen en bijv. een leuke film op TV kijken. Wanneer je het bloggen leuk genoeg vindt is de keuze snel gemaakt. Zorg dus wanneer je een blog start dat je een onderwerp kiest dat je echt aanspreekt en waar je genoeg over te vertellen hebt!”

Maak jij je druk over de info die je plaatst?
“Klopt, je stelt je inderdaad kwetsbaar op. Zeker met mijn 52 weken project kwam er iedere week een foto van mij online te staan. Opzicht geen probleem, maar je moet er bijvoorbeeld wel over nadenken dat klanten van je werk ook regelmatig googlen en dus heel gemakkelijk bij jouw verhalen, foto’s en filmpjes komen. Het ligt er natuurlijk aan wat voor werk je doet, maar in mijn werkomgeving heb ik alleen maar positieve reacties gekregen van mensen die op mijn blog zijn gekomen. Ik maak me er dus niet zo druk over.”

Welke site(s) moet iedereen ontdekken?
“Een van mijn laatste ontdekkingen is http://framednetwork.com/flix/ Dit is een website waar je (na het registreren en inloggen) filmpjes kan kijken met hele interessante interviews met fotografen en beeldbewerkers. Zeker de moeite waard! Verder vind ik de blog van Jamie en Silvy ook een aanrader: http://thegirlsbehindthecamera.wordpress.com/.

Klik hier om het blog van Evelien te bezoeken. 

Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Patricia van DonderDesign
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Michelle van Miesssss
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Marike van LIV’WOW
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Ilse Scholts van Ielss
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Kinga!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>