Bloglight > Blogger in de spotlights: Marike van LIV’WOW

Meiden.blog.nl interviewt iedere vrijdag, zaterdag en zondag interessante bloggers in de rubriek Bloglight. In deze editie de 22-jarige Marike Bijlsma, die online beter bekend is als Marikee. Deze studente Communicatie vertelt meer over LIV’WOW.

“In 2006 begon ik met bloggen via Hyves, in 2008 via een subdomein via WordPress en sinds 2011 op een eigen domeinnaam. Toch voelde het alsof ik daar niet alles kwijt kon wat ik wilde en dus ontstond LIVWOW.nl. Sinds 16 juni 2012 verschijnt daar elke dag een blog. ”

Waar blog je over?
“LIV’WOW is een lifestyle-weblog, dat betekent dat het vrij breed is qua onderwerpen, maar ook minder persoonlijk. Ik blog over lekkere recepten, leuke festivals, mooie boeken, fijne filmpjes, prachtige nagellak en toffe digitale vondsten. Alles bedoelt om een glimlach van te krijgen. Voor LIV’WOW blog ik alleen over onderwerpen die ik zelf ook leuk vind, daardoor is het mijn online prikbord geworden. ”

Wat is er zo leuk aan bloggen?
“Bloggen vind ik leuk, omdat ik hier heel veel energie in kwijt kan. Sinds dit jaar heb ik besloten om meer dingen te doen waar ik blij van word en schrijven is één van die dingen en dus wilde ik een website met alleen maar dingen waar ik blij van zou worden. Dat ik zelf zo blij word van LIVWOW.nl is absoluut een hoogtepunt van het bloggen.

Dat is tegelijkertijd ‘mijn geheim’ voor bloggers die snel afhaken: ga bloggen over dingen die je echt leuk vind en leg niet de nadruk op hoeveel bezoekers je hebt of hoeveel reacties bezoekers achterlaten. Bloggen draait niet om bezoekers, maar om iets te doen wat je echt leuk vind. Als je niet zeker weet of je het bloggen vol gaat houden zou je kunnen proberen om voor een website te gastbloggen. Zo kun je wennen aan het idee en merk je of je er echt plezier in hebt.”

Schrijf je over alles?
“Mijn weblog LIV’WOW is niet erg persoonlijk en als het wel persoonlijk wordt gaat het alleen over positieve dingen, maar dat past bij LIV’WOW omdat de insteek daar ook erg positief is. Wel ben ik op LIVWOW.nl altijd eerlijk, als ik bijvoorbeeld een blog schrijf over een webshop die ik helemaal tof vind, maar er klopt één ding niet, dan vertel ik dat wel.

Voor Marikee.nl blog ik juist erg persoonlijk (alleen niet meer zo actief) en daar ging het ook over negatieve dingen, over ergernissen of mensen uit mijn omgeving die overleden. Maar ook hier hield ik dingen achter, zo noem ik geen specifieke namen van mensen uit mijn omgeving (tenzij zij hiermee akkoord gaan) en noem ik geen adressen. Voor ik iets publiceer houd ik er ook altijd rekening mee met wat anderen voor informatie daaruit kunnen halen en of dat iemand kan schaden.”

Welke site(s) moet iedereen ontdekken?
“Pfoe, ik lees heel veel weblogs… Een aantal noem ik al in blogs op LIVWOW.nl, maar hier een aantal: de persoonlijke Nederlandse weblog van Marieke Brouwer vind ik erg leuk, de internationale beauty weblog van Lauren Conrad en haar vrienden, de blogs van mijn collega’s van tuinieren.nl lees ik graag en dan met name de DIY projecten en de tips voor kleine tuinen of balkon en als ik een toffe webshop zoek kijk ik altijd op likeandlove.nl, daar verschijnen zoveel leuke tips.”

Klik hier om het blog van Marike te bezoeken.

Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Michelle van Miesssss
Lees ook:Bloglight; Blogger in de spotlights: Maris van Mcdid
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Nouk-San
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Robin van Kissokill.net
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Kinga!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>