‘Lock me Up – Free a Girl’ nu in acht steden

Fotobijschrift: Yaya Humayuali, 16 jaar: "Mijn leven bestond uit een hok van 1 bij 2 meter. Als ik niet meewerkte, werd ik met een ijzeren staaf geslagen."

Fotobijschrift: Yaya Humayuali, 16 jaar: “Mijn leven bestond uit een hok van 1 bij 2 meter. Als ik niet meewerkte, werd ik met een ijzeren staaf geslagen.”

De actie ‘Lock me Up – Free a Girl’, die morgen in acht Nederlandse horecazaken van start gaat, heeft nu al een bedrag opgeleverd van ruim een ton. Tijdens de actie die tot en met zaterdag 1 juni duurt, laten bekende én onbekende Nederlanders zich gedurende 12 uur vrijwillig opsluiten in een hokje van één bij twee meter, om geld in te zamelen en wereldwijd kinderprostitutie te bestrijden.

De succesvolle actie ‘Lock me Up – Free a Girl’ is vorig jaar geïnitieerd door eigenaresse Wimmy Hu van restaurant THE RED SUN en krijgt nu een landelijk vervolg in acht restaurants, verdeeld over het hele land. Het voorlopig verzamelde bedrag zal de komende dagen nog verder oplopen, zodra de opsluitingsactie daadwerkelijk begonnen is.

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de vele duizenden meisjes die in India, China, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Deze meisjes worden onder mensonterende omstandigheden in bordelen gevangen gehouden en leven in hokjes van één bij twee meter. In soortgelijke hokjes worden gedurende de actie tijdelijk door al dan niet bekende Nederlanders opgesloten. Zij proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Stop Kindermisbruik. Op www.lockmeup.nl wordt bijgehouden hoeveel geld intussen is ingezameld voor de projecten van de stichting.

De tweede editie van ‘Lock me Up – Free a Girl’ wordt veel groter van opzet, nu er in totaal acht restaurants deelnemen, die allemaal één of meer hokjes in hun zaak inrichten. Dagelijks wordt in ieder hokje van 11 uur tot 23 uur iemand opgesloten. De deelnemende restaurants zijn: THE RED SUN (Amsterdam en Blaricum), Las Palmas (Rotterdam), Republiek Bloemendaal (Bloemendaal), Restaurant OpBuuren (Maarssen), Brasserie Nobel (Haarlem), Restaurant Sizzles (Apeldoorn) en Het Bergpaviljoen (Amersfoort). Alle deelnemende restaurants blijven gedurende de actie gewoon geopend. In beide vestigingen van THE RED SUN wordt dan van elk speciaal lunchmenu (á 35 euro) een bedrag van 10 euro gedoneerd aan de actie.

Stop Kindermisbruik is in 2008 door Evelien Hölsken, Roelof van Laar, Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder Cabau opgericht om kinderprostitutie te stoppen. Door steun van de stichting worden minderjarige meisjes bevrijd uit bordelen, massagesalons en karaokebars, opgevangen en gerehabiliteerd. Stop Kindermisbruik steunt vijftien partnerorganisaties en is werkzaam in diverse landen binnen Azië, en in Brazilië, Kameroen, Moldavië en Nederland. Sinds de oprichting heeft Stop Kindermisbruik bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.000 en rehabilitatie van bijna 2.500 meisjes. Froukje de Both, Arjan Erkel, Glennis Grace, Vivian Reijs, Wesley Sneijder, Yolanthe Sneijder Cabau, John Ewbank, Jim Bakkum en Bettina Holwerda-Bakkum zijn ambassadeur van Stop Kindermisbruik.

Lees ook:Stop Kindermisbruik gaat verder als Free a Girl
Lees ook:Style Me Up!: ontwerp, creëer en steel de show
Lees ook:Wat zou jij doen als je acht miljoen wint!
Lees ook:De vijf leukste uitverkoop steden
Lees ook:BN’ers emotioneel bij start campagne Stop Kindermisbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>