Zelf marsepein maken (recept)

Je mag de komende tijd weer ongegeneerd pepernoten en speculaas je mond in proppen. En marsepein, niet te vergeten. (Mijn favoriet) Ik ga dit weekend zelf proberen deze lekkernij te maken. Hoe? Appeltje eitje..

Wat heb je nodig?
- 300 gram poedersuiker
- 4 eetlepels bloem
- 100 gram boter
- 4 druppels amandelextract
- Verschillende kleuren bakkleurstof

Hoe maak je het?

Kneed alles goed door elkaar en maak een bal.
Je marsepein kun je kleuren door er een paaar druppeltjes bakkleurstof aan toe te voegen. Kun je geen kleurstof vinden of mag je het niet eten kun je ook bietensap gebruiken voor rode marsepein, reine-claudesiroop voor groene marsepein of wortelsap voor oranje marsepein.
Heb je verschillende kleuren marsepein dan kun je (bijvoorbeeld) leuke poppetjes gaan maken. Bewaar de poppetjes in de koelkast!

Lees ook:Recept: Brownies met marshmallows
Lees ook:Recept hartige wafels
Lees ook:how to: muesli maken
Lees ook:Maak zelf de leukste posters voor op je kamer
Lees ook:De beste bollen bak je zelf

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Zelf marsepein maken (recept)

 1. Roos

  Ik weet niet van wie je dit recept hebt, maar in echte marsepein zit geen bloem en geen amandelessence en geen boter. Het hele recept klopt niet.
  Ik ben banketbakker en maak het op de echte manier.
  500 gram ontvelde amandelen (helemaal fijngemalen), 500 gram poedersuiker, 1 eiwit en een paar druppeltjes rozenwater. Meer zit er niet in. Dan pas heb je echt lekkere, ECHTE, marsepein. Bij elke toko kan je kleurstof kopen, rozenwater koop je bij de drogist, maar ook toko’s hebben dat. Een enkel druppeltje kleurstof is genoeg om een mooie kleur te verkrijgen. Voor bruin neem je cacoa. Succes!

    /   Reply  / 
 2. Ed van Swol

  Ik ben dan wel geen banketbakker, maar ik weet wel dat echte marsepein niets te maken heeft met: bloem, boter amandelessence, of nog andere onzin.

  Echte marsepein, (ik maak het ze3lf regelmatig)
  is van amandelen, poedersuiker, rozen of oranjebloesemwater. (afhankelijk van de hoeveelheid, max. 1 tot 1 1/2 eetlepel.
  Wat grovere marsepein maak je met verhouding 2:1
  en fijnere marsepein, (bv. voor figuurtjes) 1:1

  EET SMAKELIJK !!!

    /   Reply  / 
 3. Sanne

  Wat een goed idee, met bloem! Ik was gewend het met amandelen te maken, maar amandelen zijn nou niet bepaald goedkoop. Hoewel het met amandelen ongetwijfeld wel lekkerder is, is jouw variatie een leuk alternatief voor een activiteit op een jeugdvereniging met een kleinere beurs. Bedankt!

    /   Reply  / 
 4. iemand

  Ik maak het toch liever met amandelen, want we hebben een amandelboom in onze tiun.

    /   Reply  / 
 5. someone :-)

  Ik ga het nu maken! Ben benieuwd:-)

    /   Reply  / 
 6. Jop

  Ik ga het nu maaken maar is de verschil van smaak heel anders ???????

    /   Reply  / 
 7. Brechje

  Voor alle meiden die van taart en marsepein houden: kijk eens op http://www.gortdecoraties.nl/, daar zijn een heleboel leuke dingen te koop voor leuke taarten :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>