Recensie Daglicht: ‘Niet vanaf de eerste minuut boeiend’

Daglicht draait in de bioscoop. Blogger Irene Groenink bezocht deze thriller die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Marion Pauw. Is deze film een bezoekje aan de bios waard?

Als Iris, een ambitieuze advocate, twee weken op het huis van haar moeder past, stuit ze op een bizar familiegeheim. Ze blijkt een halfbroer te hebben, die vastzit voor de moord op een moeder en kind. Iris is ervan overtuigd dat haar halfbroer onschuldig is. Opzoek naar bewijzen, stuit ze op nog veel gruwelijkere geheimen..

De film is niet meteen vanaf de eerste minuut boeiend, maar komt redelijk langzaam op gang. Echter, daarna blijft het wel tot aan de allerlaatste minuut spannend. Heel spannend. Er gebeurt veel en gebeurtenissen blijken verbanden met elkaar te hebben. Je wordt als kijker behoorlijk voor de gek gehouden.

Complimenten ook voor de acteurs. Angela Schijf speelt de rol van Iris. Dit doet ze met veel overtuiging en met heel veel gevoel. Fedja van Huêt speelt Ray, de autistische halfbroer van Iris. Hij speelt zowel de jongere Ray van zo’n dertig jaar geleden als de Ray van nu. Die gedaanteverwisseling is ontzettend knap gedaan. Je gelooft alles wat je ziet en hoort.

Daglicht is geregisseerd door Diederik van Rooijen. Van Rooijen heeft onder meer ook de populaire serie Penoza op zijn naam staan.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Recensie Peter Pan de musical: Het leek net echt!
Lees ook:Rock ‘n’ Roll Highschool – de eerste Hotel 13 tv-film
Lees ook:Datingtips voor de eerste date
Lees ook:Rihanna speelt eerste grote filmrol (video)
Lees ook:Recensie: Mooier fit, Women’s Health

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>