Rapper Yes-R over zijn nieuwe job…

Kinderrechtenorganisatie Save the Children is een belangrijke ambassadeur rijker: rapper, presentator en acteur Yes-R (27). Bij het grote publiek is hij vooral bekend als presentator van het programma ‘The Next Pop Talent’, ‘Gek op jou’ en talloze hits. Meidenblog sprak met hem over zijn nieuwe job.

Ik kan me voorstellen dat wel meer organisaties jou hebben gevraagd als ambassadeur. Waarom heb je Save The Children gekozen?
“Nou eigenlijk was dat echt mijn eigen initiatief. 2011 leek wel het jaar waarin alle goede doelen dachten: ‘laten we Yes-R vragen’ want ik kreeg superveel aanvragen. Ik wilde het gewoon echt goed doen en wees alles af. Toen besloot dus om zelf een organisatie te bellen en dat werd Save The Children. Op die manier vind ik het puur en echt en dat vind ik heel belangrijk als ik me ergens voor inzet.

Je bent in oktober ook een aantal dagen voor Save The Children in Oeganda geweest. Wat is het meest indrukwekkende dat je tijdens je reis gezien hebt?
“Je hebt wel echt een verwachting als je daar heengaat, maar als je daar bent dan is het toch heel anders. Het komt dan pas echt binnen ofzo. Ik zag veel uitgehongerde kinderen en toen realiseerde ik me wel echt dat ik echt gezegend ben. Wat wel heel inspirerend was voor mij, is dat die kinderen daar super gelukkig waren met wat ze hadden. Ze speelden gewoon met een stukje karton buiten, maar hadden een grote lach op hun gezicht. Dat maakte de reis voor mij wel wat prettiger”

Helpt het werk voor zo’n organisatie omdat je zelf een kind hebt?
“Ja dat is voor mij ook wel de aanleiding geweest. Ik vind kinderen geweldig en werk ook veel met kinderen. Veel kinderen luisteren naar mijn muziek en ik presenteer een kinderprogramma natuurlijk.”

Je huis staat op dit moment te koop. Wil dat zeggen dat er binnenkort gezinsuitbreiding komt?
“We willen wel graag meer kinderen, maar we zijn allebei wel heel erg van het moment moet juist zijn. Mijn vriendin is net een eigen bedrijfje begonnen, dus het is afwachten hoe dat gaat lopen en daar is zij nu heel druk mee. Mijn carrière is ook altijd een verrassing. Dus voorlopig nog niet, maar de toekomst zal het ons leren.”

Tekst: Kayleigh van den Hout

Lees ook:Werken bij New Yorker; check vacatures in de Job Portal
Lees ook:Bindi Irwin over haar nieuwe film Returns to Nim’s Island
Lees ook:Maak kennis met L.O.S: “Wij zijn samen echt zó vervelend”
Lees ook:Soms zijn doorstuurmails wel leuk!
Lees ook:Matt Simons: “Nederlanders zijn heel erg eerlijk!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>