Bindi Irwin over haar nieuwe film Returns to Nim’s Island

Bindi Irwin mag dan pas vijftien jaar zijn, maar ze heeft al heel veel grote producties op haar naam staan. Daar mag ze er sinds kort eentje aan toevoegen; Return to Nim’s Island. De film verschijnt in november in de bioscopen. Naast haar acteerwerk leidt ze mensen rond in de Australian Zoo en wil ze later in de voetstappen van haar vader, Steve Irwin, treden. Chantal Bolleman sprak met haar over onder andere haar nieuwe film.

Hi Bindi, hoe gaat het met je?
‘Met mij gaat het heel goed, ik ben nu in het midden van de Australische dierentuin. Ik heb net beestjes geknuffeld en ik heb een geweldige dag. Het is niet aan het regenen en het is heerlijk weer hier.’

Ben je ooit in Nederland geweest, want je komt natuurlijk helemaal uit Australië?
‘Ja, toen ik zeven jaar oud was zijn we daar geweest. Het was echt geweldig. Mijn vader heeft daar heel veel gefilmd en ik heb daar echt een hele leuke tijd gehad. Ik vind Amsterdam heel mooi. Toen ik heel klein was heb ik ooit een karakter uit een film gezien en volgens mij kwam het uit Amsterdam. Ik vind het echt te gek.’

Bindi, je bent nog zo jong maar bent nu al een grote ster, hoe voelt dat?
‘Dankjewel dat je dat vindt. Het is voor mij een geweldige reis geweest. Als ik nadenk over mezelf vind ik dat ik een lerares ben. Ik leer mensen over het wilde leven en dieren en ik denk dat ik heel erg voorbestemd ben dat ik deze boodschap over dit leven mag overbrengen op mensen die zo geweldig zijn. Ik werk aan projecten die zo groot zijn dat ik hoop dat mensen zelf ook gaan nadenken over wat ze kunnen doen om de wereld te verbeteren. Het filmen van Nims Island was echt een geweldige ervaring. Vorig jaar hebben we het filmen afgerond en het was echt heel geweldig. Het was een film met een boodschap en ik denk dat ik dat het leukste vind om te doen, projecten te maken waarin ik een boodschap kan overbrengen. Ik voel me heel erg gezegend dat ik in deze positie zit en dat ik andere kinderen kan aanmoedigen om ook op te staan voor wat zij beloven.’

Waar gaat Returns to Nim’s Island over?
‘Het gaat over een meisje genaamd Nim en zij probeert haar eiland te beschermen tegen een resort dat er wordt geplaatst. Ze werkt zo hard om haar eiland mooi en goed te houden. Ook al is ze in haar eentje, zij gelooft dat ze een verandering kan maken en de bouw van het resort kan stoppen. Ze staat voor waar ze in gelooft en ik denk dat dat heel inspirerend is. Daarnaast is het een avonturenfilm met zeeleeuwen en eilanden en nog veel meer. Het is een geweldige film voor alle leeftijden. Maar de boodschap van de film vind ik het mooiste en dat is dat kinderen hun dromen moeten volgen net zoals Nim doet in de film. Want als je een droom hebt moet je dat volgen.’

Jij hebt al in heel veel films gespeeld onder andere Free Willy, maar wat vond je de leukste film waar je in hebt gespeeld?
‘Ik denk toch dat ik dan zeg Nim’s Island zeg haha. Dat is omdat het zo geweldig was om aan te werken. Elke dag kwamen we op de set aan en de ene dag was ik aan het survivallen en de andere dag was ik aan het zwemmen met zeeleeuwen onder water. Het was echt heel cool. De hele film werd geschoten aan de gold kust wat maar twee uur van mijn huis af was. Het was een heel leuk project om aan te werken.’

Wat is jouw favoriete dier?
‘Mijn lievelingsdier? Oh dat is een moeilijke, ik houd van krokodillen en slangen. Maar ik denk dat mijn favoriete dier een mierenegel is. Het zijn van die harige beestjes met lange neuzen. Ze zijn heel lief, het zijn Australische beesten en heel uniek. Wij hebben ze hier in de Australische dierentuin. En ze houden ervan kleine dingen te eten.’

Je bent een echte dierenvriend maar heb je ook dieren die je minder leuk vind?
‘Nou ik houd eigenlijk van alle beesten maar er is een dier waar ik bang van word en dat is een bij. Ik houd echt niet van bijen. Ze maken mij heel nerveus, ik vind de honing die ze produceren heerlijk maar ik vind ze echt eng haha.’

Als laatste vraag Bindi, wat is jouw grote droom?
‘Mijn grootste droom is om op de wereld dingen te kunnen veranderen. En om in de voetstappen van mijn vader te treden. Ik hoop dat als ik dood ga ik een voetstap op de aarde heb gezet en dat ik de aarde iets beter achterlaat dan toen ik geboren werd. Dat is mijn droom en mijn doel. En ik hoop dat ik zoveel mensen en dieren kan helpen als ik kan.’

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Rihanna vertelt over haar River Island-collectie (video!)
Lees ook:Ready to party met River Island
Lees ook:Nieuwe film van John Green
Lees ook:Vajèn en Alexandra zingen titelsong nieuwe Barbie film
Lees ook:Nieuwe film Carry Slee – Lover of Loser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>