Meiden.blog.nl interviewt nieuw acteertalent: Nadia Koetje

Foto: Patrick van Emst

Foto: Patrick van Emst

“Nadia Koetje.. Je ziet er niet alleen het liefste uit van ons allemaal, je achternaam is ook nog eens heel lief,” glimlacht Jan Kooijman naar het jonge meisje. Nadia gaat de rol van Saar vertolken in de nieuwe Nederlandse romantische komedie ‘Hartenstraat’, die zich afspeelt in de negen straatjes van Amsterdam.

Een knap meisje van tien jaar oud met een gebruinde huid en een geweldige bos donker bruine krullen huppelt vrolijk tussen alle mensen door. In haar hand heeft ze het bordje met ‘Hartenstraat’ erop, dat gebruikt werd voor de rondleiding door de negen straatjes. Vandaag is de presentatie van de cast van deze film en Nadia lijkt helemaal in haar element. Vrolijk spreekt ze iedereen aan, ze lijkt er al helemaal bij te horen.

“Het is mijn eerste rol in een film,”, vertelt Nadia. Na maar een auditie te hebben gedaan werd Nadia al gecast voor de rol van Saar, de dochter van Daan in de film. “Het is wel spannend”, vindt ze.  “Saar is voor niets en niemand bang, dat vind ik leuk.” Ook Nadia blijkt niet verlegen te zijn. Vol enthousiasme loopt ze tussen de BN’ers en pers rond. “Kom ik ook op tv? Ik wil dat mensen me gaan herkennen,” vraagt ze aan iedereen met en zonder camera.

“De ouders van Saar zijn gescheiden. Daarom houdt Saar van zwanen. Die blijven hun hele leven bij elkaar en als de een dood gaat, gaat de ander dat ook.” Ook de ouders van Nadia zijn gescheiden. Ze woont bij haar moeder, haar vader woont in het buitenland. In de film probeert Saar een nieuwe mama te vinden. Ze woont bij haar vader aan de Hartenstraat en ziet graag dat hij een nieuwe liefde vindt.

Nadia moet veel gaan improviseren. “Sanne (regisseuse, red.) vindt dat beter. Ik heb het script wel een beetje doorgelezen, maar Sanne gaat me voor elke scène vertellen wat ik moet gaan doen en waar het over gaat. En dan moet ik dat zelf een beetje aanpassen aan hoe ik denk dat Saar zou reageren. Ik denk dat dat heel leuk is om te doen.” Nadia heeft zin om te beginnen met filmen. “Iedereen is zo aardig voor me. Ik denk dat ik maar een emmer koud water over mijn hoofd moet gooien, om goed wakker te worden voor het filmen. Ik kan niet wachten tot we echt mogen beginnen.”

Natuurlijk moet Nadia eigenlijk naar school. “Maar mama heeft met de directeuren gepraat enzo, en ze moest heel veel handtekeningen zetten. En nu heb ik lekker vrij gekregen om te filmen.” Sommige klasgenootjes van Nadia zijn wel een beetje jaloers. “Maar de meesten vinden het alleen maar leuk en zijn blij voor me, gelukkig,” zegt Nadia. “Ze mogen alleen niet komen kijken bij het filmen. Ik moet in mijn rol blijven en mag niet afgeleid worden,” zegt ze schouderophalend.

De hele cast is direct gecharmeerd van Nadia’s bubbly persoonlijkheid. “Bubbly is precies het goede woord om Nadia te omschrijven. Ze is zo spontaan en vindt het totaal niet eng om tussen alle pers en bekende mensen te lopen,” zegt medespeler Sieger Sloot. “Ze geniet hier duidelijk van, het lijkt me heel leuk om met haar te werken,” vindt Jan Kooijman.

Midden in de Wolvenstraat in Amsterdam staat een meisje te praten met Jan Kooijman, Sieger Sloot en Egbert-Jan Weeber. Ze giechelt om de opmerking van Kooijman over haar lieve achternaam. “Ja, want koeien zijn al lief. En dan is jouw achternaam ook nog Koetje, dat is helemaal lief.” De drie BN’ers voeren een geanimeerd gesprek met haar. Elke vraag die ze op haar afvuren, beantwoordt ze zonder blikken of blozen. “Ik hoop dat we allemaal bekend worden,” besluit ze.

Tekst: Paula Boon

Lees ook:Meiden.blog.nl interviewt Ralf Mackenbach
Lees ook:Meiden.blog.nl test nieuwe douchecrème Dove
Lees ook:Meiden.blog.nl bezoekt theatervoorstelling Baantjer
Lees ook:Meiden.blog.nl luistert naar nieuwe cd Jessie J
Lees ook:Meiden.blog.nl feliciteert kroonprinses Amalia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>