Tips voor gezonde haren

Het is de droom van misschien wel ieder meisje; lang haar tot op je billen. Het is dan ook niet meer dan frustrerend als het niet verder wil groeien. Het blijft maar op dezelfde lengte en je hebt het idee of er geen groei meer in zit. Balen! Toch groeit je haar wel. Maar waar gaat dit dan heen? Hieronder lees je alles over hoe je haar weer gaat groeien.
Ga naar de kapper
Sommige meisjes denken dat het haar alleen maar langer wordt als ze nooit naar de kapper gaan. Fout. Je moet juist naar de kapper om het gezond te houden. Er is namelijk een bepaald punt waar ons haar stopt met groeien en gaat splijten. Het is dus belangrijk dat je andere producten gaat gebruiken voor je haar en je ook regelmatig naar de kapper gaat om die dooie punten kwijt te raken. Gebruik daarnaast een goed haarmasker om je haar weer intensief te voeden. Het klinkt misschien overbodig, maar dat is het zeker niet.

Genetisch bepaald
Helaas, niet iedereen is in staat om een volle bos met haar te krijgen. De lengte van ons haar is ook genetisch bepaald. Je kunt dus nog zo hard sparen maar soms wil het gewoon niet. Als het op volle lengte is dan zal het niet ‘verder’ groeien. In ieder geval niet zonder dat het kapot gaat.

Niet teveel kleuren, föhnen, stijlen en krullen
Ja het is leuk om je haar te krullen, te stijlen, een andere kleur te geven of dagelijks te föhnen. Maar dit is niet goed voor je haar. Als je dit jaren en veel achter elkaar doet neemt de elasticiteit van je haar af. Hierdoor zal je haar dus niet in lengte toenemen. Het is daarom soms beter om je haar op te laten drogen. En wil je nou echt perse krullen? Zorg dan dat je met handdoek droog haar knotjes of verschillende vlechtjes maakt en hiermee naar bed gaat. Zo heb je op een natuurlijke manier krullen.

Vitaminen
Je zal het misschien niet zo snel denken, maar ook voeding kan heel wat doen voor de lengte van je haar. Het is belangrijk om Vitamine B12 en zink binnen te krijgen. Deze vitaminen zorgen voor de bouw en kwaliteit van je haar. IJzer en proteïne zorgen ervoor dat je haar sterk wordt en dus minder snel afbreekt. Vitamine B12 zit vooral in dierlijke producten zoals zuivel en vlees. Zorg dus dat je genoeg vitamine binnenkrijgt voor een vollere haarbos. Verwacht nou niet dat je haar in een keer centimeters groeit, maar het zorgt er wel voor dat het sterk blijft.

Kammen
Het is niet verstandig om de hele dag met je borstel te lopen, want dan liggen de haren waarschijnlijk overal. Maar het heeft wel degelijk zin als je twee keer per dag je haart kamt. De haarzakjes worden namelijk gestimuleerd waardoor het sneller groeit. Kam dus ‘s ochtends en ‘s avonds je haren. Vaker heeft geen zin.

Binnenkort wordt er uitleg gegeven over 8 voedingsproducten die goed zijn voor de groei van je haar.

Lees ook:Haren kammen gevaarlijk voor 13-jarige Megan
Lees ook:Tips voor sterke nagels
Lees ook:Jongeren in de ban van Project X Haren
Lees ook:Lieke van Lexmond over een gezonde lifestyle
Lees ook:Tips voor het kopen van kleding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>