Anne Bosman Nederlandse finalist H&M Design Award

De 23-jarige ArtEZ-alumnus Anne Bosman is uitgeroepen tot Nederlandse finalist van de H&M Design Award 2012 en wint daarmee € 5.000. Samen met de finalisten van vijf andere landen dingt Anne nu mee naar de wereldwijde H&M Design Award-prijs van € 50.000 en de mogelijkheid om zijn collectie te presenteren tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Stockholm. Annes collectie werd gekozen door een jury bestaande uit Nederlandse mode-experts, die Anne prezen vanwege de fantasie en creativiteit die zijn ontwerpen kenmerken.

Anne Bosman: “Ik vind het heel bijzonder om de Nederlandse finalist te zijn en Nederland te vertegenwoordigen. Mijn Nederlandse tegenstanders hadden sterke collecties en uitgesproken visies op mode. De concurrentie was dan ook niet gering. Dat ik met deze collectie de finale heb bereikt, vind ik een groot compliment. Ik wil de grenzen van herenmode verleggen en teruggaan naar de tijd waarin mannen mooier gekleed waren dan vrouwen.”

Een impressie van Annes werk, alsook video’s en blogs van het gehele jureringsproces, zijn te vinden op designaward2012.hm.com.

Lees ook:Anne Bosman wint publieksprijs H&M Design Award
Lees ook:H&M Design Award voor modetalent
Lees ook:Winnende collectie Minju Kim bij H&M
Lees ook:H&M presents: de mannenrok!
Lees ook:Preview Lanvin for H&M

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>