Winnende collectie Minju Kim bij H&M

Minju-Kim_-HM_studio_14De winnares van de H&M Design Award 2013, Minju Kim, heeft samen met H&M enkele stukken (negen vrouwenstukken en twee accessoires) uit haar collectie ontwikkeld die in oktober verkrijgbaar zullen zijn in geselecteerde winkels. Minju, 27-jaar en pas afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, is geselecteerd door een jury bestaande uit internationale fashion experts vanwege haar collectie die karakters transformeert in outfits.

“Het was een fantastische ervaring om deze collectie samen met H&M te creëren. Mijn ontwerpen draaien om de transformatie van cartoonkarakters in outfits en ik vind het zo spannend dat mensen wereldwijd deze karakters ook echt zullen gaan dragen. Het winnen van de H&M Design Award heeft me de unieke kans geboden om een kijkje te nemen in de internationale mode-industrie”, zegt Minju Kim.

“Ik ben zo blij dat ontwerpen uit de winnende H&M Design Award-collectie van Minju Kim binnenkort verkrijgbaar zullen zijn. Minju heeft een geheel eigen stijl en signatuur, waarin speelsheid, fantasie en optimisme worden gecombineerd met een grote creativiteit en technische vaardigheid. De ontwerpen van Minju Kim tonen de betrokkenheid van H&M bij de toekomst van design en haar streven om modetalent te stimuleren”, zegt Ann-Sofie Johansson, hoofd creatief design bij H&M.

“Minju Kim is geweldig, een stralende ster. Het is een vrouw met een enorme verbeeldingskracht en groot talent. Ze heeft een unieke persoonlijke visie en een eigen benadering van mode. Het was een groot genoegen om met haar te kunnen samenwerken”, zegt Walter van Beirendonck, hoofd Fashion Department van de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen.

De ontwerpen van ‘Minju for H&M’ brengen de droomwereld van Manga tot leven met unieke belijningen en doordachte combinaties van materialen. Een felgele, kraagloze jas, een korte blazer in twee contrasterende jacquarddessins of een cape van zwarte wol creëren een sympathiek, rond silhouet. Bij de dik gebreide knitwear zien we truien waarvan de mouwen met cartoonachtige rondingen aan de panden zijn verbonden en ook is er een sweater met een neopreen voorpand gedecoreerd met op Manga geïnspireerde afbeeldingen die Minju zelf heeft getekend. Een mini-jurkje is opgebouwd uit matte en glanzende vlakken, terwijl een jacquardbroek gestructureerd vormgegeven is. Om de look te completeren zijn er een karakteristieke, turkooizen leren kraag en een paar plateauschoenen in wit met zwart met een vetersluiting.

Minju is een ontwerpster uit Zuid-Korea die in het voorjaar van 2013 haar masteropleiding afrondde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze heeft de H&M Design Award 2013 gewonnen met haar afstudeercollectie getiteld ‘Dear My Friend’, geïnspireerd door de Japanse mangacartoonist Junji Ito. Als prijs ontving Minju € 50.000, haar eigen modeshow tijdens de Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week in januari 2013 en de mogelijkheid om enkele ontwerpen uit haar collectie in samenwerking met H&M verder te ontwikkelen.

De collectie is vanaf 17 oktober online verkrijgbaar en daarnaast te koop bij geselecteerde H&M-winkels in Zweden, Denemarken, de VS, Engeland, Japan, Zuid-Korea, Italië, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De collectie zal ook verkrijgbaar zijn bij Opening Ceremony in New York, Los Angeles en Londen. Het is de eerste keer dat een H&M-collectie verkrijgbaar is in Opening Ceremony-winkels.

Lees ook:H&M Design Award voor modetalent
Lees ook:Prachtige accessoires van Anna Dello Russo bij H&M
Lees ook:Anne Bosman Nederlandse finalist H&M Design Award
Lees ook:Anne Bosman wint publieksprijs H&M Design Award
Lees ook:H&M Anna Dello Russo accessoires 4 oktober verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>