Gedichten te horen op Disney Channel

Disney

Vanaf 10 december is het nieuwste programma Disney Poëzie te zien op Disney Channel en Disney Junior. De première vindt plaats op die dag om 09.45 uur op Disney Channel. In dit programma worden korte gedichten voorgelezen en komen er tegelijkertijd beelden voorbij van klassieke Disney-titels, zoals Winnie de Poeh. Tijdens dit programma komen de stemmen voorbij van Angela Schijf en Edsilia Rombley.

Naast deze BN-ers hebben ook vijf Flair-prijswinnaressen een gedicht voorgelezen. De 33-jarige Bianca, de 32-jarige Nicole, de 35-jarige Marije, de 36-jarige Dana en de 22-jarige Amber. Iedere spreekster op haar eigen manier, waardoor elk gedicht uniek is. In Amerika werd het programma een groot succes met stemmen van onder andere Whoopi Goldberg en Katie Holmes.

Edsilia Rombley: “Ik vond het erg leuk om gedichten in te spreken voor Disney en het eindresultaat is heel schattig. Verhaaltjes en gedichten blijven een mooi iets voor kinderen. Nu ik zelf een kindje heb, staat haar kast ook al vol met boeken, gedichtjes en verhaaltjes en ze vindt het fantastisch als ik haar voorlees. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: ze is nu 15 maanden en ik zie aan haar dat ze zelf ook graag wilt voorlezen aan mij. Ik ben erg blij dat Disney zo’n programma maakt. Een moderne manier om met gedichten om te gaan.”

Disney Junior is te ontvangen via UPC (in het KidsZone-pakket, kanaal 512) en Ziggo (in het TV Extra-pakket, kanaal 302). Daarnaast is er iedere schooldag van 08.30 tot 11.30 uur een Disney Junior blok op Disney Channel, waarin de avonturen van Mickey, Donald, Jake en Manny te volgen zijn. Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. Disney Channel is te ontvangen via UPC (kanaal 20) en Ziggo (kanaal 16).

Lees ook:Leuke shows en comedy’s op Disney Channel
Lees ook:Sandra van Nieuwland: Eigen muziek gek om te horen
Lees ook:Win privé concert van MainStreet via Disney’s Violetta
Lees ook:Pip Pellens in Disney-serie On Tour (bekijk de videoclip!)
Lees ook:Nederlandse voicecast Frozen opent kerstseizoen Disney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>