Week 1 #Sugarchallenge blogger Jessey: Verslaafd!

Blogger Jessey de Graaf houdt voor Meiden.blog.nl een dagboek bij van haar Sugarchallenge. Ze gaat deze uitdaging met hulp van het boek ’100% suikervrij in 30 dagen’. Zal het haar lukken? Vandaag haar verslag van week 1.

Toen ik vorige week het boek van Carola van Bemmelen in mijn brievenbus vond, heb ik het in een ruk uitgelezen. De eerste week zonder suiker zit er nu op! Ik moet stiekem toegeven dat ik af en toe wel eens gezondigd heb, maar ik heb mijn levensstijl al wel drastisch veranderd. Ik ga nu standaard naar de groenteboer om mijn groenten te halen bijvoorbeeld, hierbij weet ik dat er sowieso minder conserveringsmiddelen opzitten dan bij de groenten van grote supermarkten.

Ik heb de zoetstof Stevia aangeschaft, hiermee kan ik mijn biologische en suikervrije kwark een beetje zoeter maken zonder dat dit schadelijk is. Ik drink alleen nog maar water, koffie en thee, maar hierdoor moet ik wel ongeveer om de 5 minuten naar het toilet! Ik bereid al mijn maaltijden vers en neem geen witte graanproducten, maar gezonde zaden als quiona (als je dit kookt lijkt het net couscous, maar dan nog gezonder!).

Qua gezondheid merk ik ook dat mijn gewicht een beetje afneemt en dat mijn huid meer straalt. Ik dacht altijd dat je van suiker energie krijgt, maar ik krijg juist zonder suiker veel meer energie en je hebt veel minder snel honger!

Verslaafd! 
Deze week ben ik er zeker achter gekomen dat ik verslaafd ben aan suiker. De drang naar die lekkere Milka reep of die gevulde koek wordt af en toe zo groot dat ik er een beetje chagrijnig van word. Om dit soort frustraties tegen te gaan, loop ik meestal een rondje hard.

Nu moet ik nog drie weken volhouden. Volgende week deel ik een suikervrij recept en leg ik meer uit over het boek en mijn suikervrije levensstijl. Tot volgende week!

Binnenkort ook een interview met Carola va Bemmelen op deze blog! 

Een biologische pizzabodem, zelf bedekt met verse groenten! 

Biologische suikervrije magere kwark met drie soorten verse meloen. 

Verse groenten met zalm en quinoa.

Chia zaden en Stevia.

Quinoa met geitenkaas, courgette en biologische tofu. 

Lees ook:Laatste deel van de sugarchallenge van blogger Jessey
Lees ook:Sugarchallenge week 2: ‘Ik kan de suikers van me afhouden’
Lees ook:Blogger Jessey tipt Stylight app
Lees ook:Mzzlmeiden gaan naar Fashion Week in Parijs
Lees ook:Nog een week: Terug naar de kust (trailer)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>