Laatste deel van de sugarchallenge van blogger Jessey

Blogger Jessey de Graaf houdt voor Meiden.blog.nl een dagboek bij van haar Sugarchallenge. Ze gaat deze uitdaging met hulp van het boek ’100% suikervrij in 30 dagen’. Zal het haar lukken? Vandaag het laatste deel.

Mijn sugarchallenge zit erop! Ik heb de afgelopen twee weken een beetje op mijn lijn gelet aangezien ik over enkele weken naar de witte stranden van Amerika vlieg. De sugarchallenge kwam hierbij goed van pas want ik heb weer super gezond gegeten! Naast mijn dieetreep (die 10 gram suiker bevat) heb ik dagelijks geen suiker binnengekregen. Ook heb ik al vier weken niet gedronken waardoor ik ook al veel suiker heb laten staan.

Ik merk dat mijn huid gezonder oogt en dat ik lekkerder in mijn vel zit. Het suikervrije eten is een soort van levensstijl voor mij geworden. Ik kan uren lang op internet surfen, opzoek naar gezondheidsblogs met suikervrije recepten. Ik ga niet standaard naar de biologische supermarkt want dat is gewoonweg te duur, maar ik kijk wel altijd op de verpakkingen in de winkel voordat ik een bepaald product koop om zeker te weten dat er geen suikers in verwerkt zijn.

Wat ik geleerd heb van de sugarchallenge is dat de voedingsindustrie liever haar productie ziet groeien, dan dat ze haar consumenten ziet ‘krimpen’. Hier bedoel ik mee te zeggen dat iedereen maar eet wat er in de supermarkten ligt en dat we er vanuit gaan dat alles wat we ‘suikervrij’ kopen ook echt geen rare voedingsstoffen bevatten. De voedingsindustrie voegt waar het maar kan suikers toe zodat de consument hieraan verslaafd raakt. De meest onschuldige voedingsmiddelen zoals een krentenbol of een zakje pastasaus zitten al vol met suikers. Het is dus heel belangrijk om goed te kijken wat er in het product zit dat je koopt als je geen suikers of andere (zoals Carola van Bemmelen ze noemt) ‘giftige stoffen’.

Wil je zelf ook suikervrij gaan eten? Dan is het boek van Carola van Bemmelen zeker een aanrader. Ik adviseer je ook om online te zoeken op ‘suikervrije recepten’.  Er zijn veel blogs die zich hier mee bezig houden en allemaal lekkere recepten online zetten. Van chocoladetaarten naar mueslirepen en zelfs ijs: suikervrij leven hoeft helemaal niet saai te zijn!

Tekst: Jessey de Graaf.

Lees ook:Week 1 #Sugarchallenge blogger Jessey: Verslaafd!
Lees ook:Sugarchallenge week 2: ‘Ik kan de suikers van me afhouden’
Lees ook:Blogger Jessey tipt Stylight app
Lees ook:Laatste deel Heartland-boeken verschenen
Lees ook:In Extase met laatste deel uit Fallen-serie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>