Westerse merken doen zaken met fabrieken die tienermeisjes uitbuiten

In de Westerse wereld werk je als tienermeisje misschien een beetje bij in de supermarkt of in een kledingwinkel. Je tijden zijn regelmatig, je hebt recht op vrije dagen en als je vrij bent ga je gewoon naar huis of school. In India werkt dat soms wel anders.

In India worden veel kleren gemaakt, heel veel. In de textielfabrieken is het hard aanpoten voor de werknemers waaronder zich ook tienermeisje bevinden. Niet iedere fabriek is slecht voor zijn wernkemers maar een aantal bedrijven zijn behoorlijk omstreden. De meiden worden onderbetaald en mogen het fabrieksterrein niet verlaten, zelfs niet als ze officieel vrij zijn.

Het blijkt dat bekende Westerse merken zoals C&A, Mexx en Diesel nog steeds zaken doen met dit soort bedrijven, zo blijkt uit een rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) en de Landelijke India Werkgroep, meldt de Volkskrant. C&A doet al 10 jaar zaken met drie fabrieken in India die zich schuldig zouden maken aan uitbuiting. Volgens C&A is er tijdens controles in één van de fabrieken  niets van deze praktijken bewezen.

Koop jij je kleding nog bij C&A na dit bericht?

Bron: AD

Lees ook:Nieuwe make-up merken V&D
Lees ook:Olcay Gulsen: Hoge Hakken, Echte Zaken
Lees ook:Duivels uitdrijven hobby van drie tienermeisjes
Lees ook:Voor meiden met een maatje weer die van fashion houden
Lees ook:Gaat slecht met meisjes die afwasmiddel – ranja – dronken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>