Zeilmeisje Laura Dekker kan verder varen

De 15-jarige Laura Dekker hoeft zich voorlopig geen zorgen meer te maken om financiële problemen. Voor de Kerst had ze deze nog wel maar de afgelopen twee weken hebben diverse mensen geld gedoneerd om de tiener haar wereldreis per zeilboot af te kunnen laten maken.

Sinds augustus zit het meisje op haar zeilboot Guppy en is ze bezig de grote zeeën over te varen. Als jongste solozeilster een reis om de wereld, dat was haar droom en momenteel is ze druk bezig deze te verwezenlijken.

Maar met de centjes ging het niet zo goed. Het startkapitaal van 25.000 euro was voor de Kerst bijna op en dus kwam er een noodoproep in de Volkskrant. Want zonder geld kan de zeilreis niet afgemaakt worden. Tientallen mensen gunden het meisje de reis om de wereld en doneerden geld.

De tiener, die nu op Sint Maarten aangelegd heeft, kan er weer een tijdje tegenaan. Deze maand zal ze haar reis verder zetten met de tocht naar het Panamakanaal.

Bron: NU.nl

Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker bijna de wereld rond
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker blijft in Nieuw-Zeeland
Lees ook:De wereld van Malaika gaat na aflevering online verder…
Lees ook:Stop Kindermisbruik gaat verder als Free a Girl
Lees ook:Jongen kan handen niet thuishouden in disco

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>