Vintage kleding scoor je via Facebook bij Poppy’s Parade

De drie Amsterdamse zusjes, Eva (28), Marre (26) en Rosa (24) openden drie maanden geleden Poppy’s Parade, de eerste Nederlandse vintage kledingwinkel op Facebook. De Fabshop (Facebook-shop), vernoemd naar de oma van de zusjes, telt nu 3500 followers. Het concept is simpel: elke dag zetten zij nieuwe kledingstukken online en wie als eerste *Verkocht* onder de foto zet, is de nieuwe gelukkige koper. Van elk kledingstuk is er maar een exemplaar, dus je moet er snel bij zijn. Prijzen zijn inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Het idee is ontstaan nadat Rosa terugkwam van een studieonderzoek in Australië. Daar raakte zij verslaafd aan een vintage webshop op Facebook. Terug in Nederland deelde zij haar enthousiasme met haar zussen en drie weken later stond Poppy’s Parade online. Eva: “Ik denk dat het zo goed loopt doordat het concept erg toegankelijk is. De kleren zijn goedkoop, de drempel om een item te kopen is laag (want je zit al op Facebook). Je hoeft alleen maar verkocht onder de foto te zetten en klaar ben je.”

De naam voor de winkel was snel bedacht. Rosa vertelt: “Wij zijn op de naam Poppy’s Parade gekomen door onze oma, oma Pop.” De van origine Indische oma Pop dankt haar bijnaam aan haar ‘popperige’ gezicht. “Veel van haar jurken belandden vroeger bij ons in de verkleedkist. De liefde voor onder andere mooie kleding hebben wij van haar meegekregen. Dus het is een een eerbetoon aan haar maar daarnaast vinden wij het alle drie ook gewoon een leuke naam,” aldus Rosa.

De zusjes struinen nu alle markten en tweedehandswinkels in binnen- en buitenland af op zoek naar net dat leuke jurkje of rokje. “Onze moeder nam ons vroeger ook altijd al mee naar rommelmarkten, dus wij hebben een neus ontwikkelt om in de grote brei juist die leuke items te vinden,” vertelt Marre. Op Poppy’s Parade verkopen de zusjes alleen kleding die zij zelf mooi vinden en ook zouden aantrekken. Zij fotograferen zichzelf met het item en laten zien hoe je het kledingstuk kunt combineren. Iedere dag staan er nieuwe betaalbare stukken op, zelfs met Oud & Nieuw en Koninginnedag.

Like als eerst Poppy’s Parade op facebook via http://www.facebook.com/poppysparadevintage. Zie je iets moois?
1) plaats als eerste *VERKOCHT* onder de foto om je aankoop te bevestigen
2) voeg Poppy de Visser toe als facebookvriend om de factuur te ontvangen
3) na betaling (binnen 3 dagen) wordt het item gratis naar je toegestuurd

Lees ook:Stemmen via Facebook op favoriet The Voice of Holland
Lees ook:Alle make-up voor dit voorjaar scoor je bij HEMA
Lees ook:Scoor nu je EK-voetbal outfit bij Primark
Lees ook:Koninginnedag of EK outfit scoor je bij Primark
Lees ook:Leukste outfits voor feestdagen scoor je bij Shoeby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>