Meiden scoren beter dan jongens

Vaak roepen jongens wel dat ze beter en stoerder zijn, maar wat blijkt. Meiden scoren beter op het middelbaar onderwijs dan jongens. Meiden zitten vaak op een hoger onderwijsniveau dan de Cito-toets eigenlijk aangeeft. Goed nieuws dus ladies. 

 

 

 

Op de basisschool scoren jongens en meisjes nog ongeveer even goed. Het blijkt dat meisjes beginnen op het niveau dat past bij de score van hun Cito-eindtoets. Maar na drie jaar blijken meiden het beter te doen dan jongens. Volgens het CBS volgt ruim 30 procent van de meiden een onderwijstype dat hoger is dan werd verwacht op basis van de Cito-score.

Lees ook:Meiden vs. jongens in het onderwijs
Lees ook:Meisjes huilen vaker dan jongens; dit is de reden…
Lees ook:Smartphones: steeds beter én kwetsbaarder
Lees ook:Hoop jij morgen ook je potentiële liefde te scoren?
Lees ook:Last minute cadeau voor Valentijnsdag scoren: tips!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>